Bakker Sjon Koelman maakt gebak voor zorgpersoneel

Bakkerij Koelman_Applaus zorgpersoneel

Foto's: Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons

De coronacrisis zorgt voor de nodige uitdagingen voor bakker Sjon Koelman van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in Heemskerk. Gelukkig denkt de bakker in oplossingen en probeert er toch "iets moois van te maken met zijn allen". Niet alleen heeft hij aandacht voor zijn onderneming, maar ook voor het hardwerkende ziekenhuispersoneel. Daarom zorgde hij op 26 maart voor gebak voor het personeel van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

"Mijn werkgever Sjon Koelman van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in Heemskerk, is een creatief mens waar ik veel bewondering voor heb", vertelt management assistente Marjon Borsboom. "Vanaf het moment dat Rutte en zijn kabinet de eerste coronamaatregelen aankondigden, ging hij direct denken in oplossingen. Geen konditorei? Dan koffie-to-go aanbieden. Minder klanten die naar de winkel kunnen komen? Dan gaan we gratis bezorgen. Familieverjaardag? Twee dezelfde taartjes naar twee adressen, om ze al beeld-bellend aan te kunnen snijden. En ga zo maar door."

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor het personeel van de bakker. Zij nemen overuren op en de tijdelijke arbeidstijdsverkorting wordt ingezet. Met minder omzet en minder personeel blijft Sjon volgens Marjon positief en probeert er toch iets moois van te maken. Dit doet hij samen met zijn vrouw Nicole. Terwijl Sjon de bakkterij runt, zorgt zij voor de winkel Ook hebben ze vanwege het sluiten van de scholen extra steun van hun zoons. Ruben (16) is de potentiële opvolger van het familiebedrijf, die aan Ter Groene Poorte in Brugge patisserie studeert. Zijn tweelingbroer Jesse volgt een opleiding tot kok. En Chiel (14), die nog op de middelbare school zit. "Bijzonder om hen zo samen te zien", vindt Marjon.

Applaus van de bakker

"Op 23 maart stuurde Sjon me een bericht dat hij graag iets wilde doen voor het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk", zegt Marjon. "waar hij een bijzondere band mee heeft. 'Als steun voor alle zorgtoppers'. Hij besloot aan een oud klasgenote die er werkt te vragen, of hij er gebak zou mogen trakteren. Voor alle personeelsleden, in totaal ongeveer 1700. 'Als jij het aan jouw kant regelt, dan vraag ik om sponsoring van grondstoffen bij mijn huisleveranciers. En dan gaat mijn team ze in de bakkerij maken'."

En dat lukte. De bakker maakte honderden bananensoezen die op donderdag 26 maart in het ziekenhuis werden uitgedeeld. Vandaag, 30 maart, volgt een tweede uitdeelmoment. Alle gebakjes zijn individueel verpakt en worden door Koelman tot aan de leveranciersingang van het ziekenhuis bezorgt. Het Rode Kruis ZIekenhuis zorgt zelf voor het veilig uitdelen in het ziekenhuis. Op de facebookpagina wordt enthousiast gereageerd door de zormedewerkers. "Super bedankt! Lekkere start voor in de nachtdienst"schrijft één medewerker. " Zo gewaardeerd, helemaal top!" schrijft een ander.

Marjon zegt erg trots te zijn op dit 'applaus van de bakker' voor het zorgpersoneel. Daarom deelt ze dit verhaal met de vakpers. "Dit is mijn applaus voor de bakker", besluit ze. 

Lees ook
Eten of gegeten worden

Eten of gegeten worden

Een beroemde uitspraak van Darwin luidt: “Het is niet de sterkste van een soort die overleeft, ook niet de intelligentste. Wel degene die zich het best aan veranderingen kan aanpassen.”

Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

De coronamaatregelen voor de horeca worden vanaf 1 juni versoepeld. Daarom past Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het bestaande protocol voor ijssalons aan naar de nieuwe voorwaarden. De basis die er al stond, is hiermee uitgebreid. “Dit protocol staat als een huis”, stelt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging.

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Vanwege de coronacrisis gaat de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje niet door. Dat maakt de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...