Bakker Rudolf Frentz geeft 100 gratis volkorenbroden weg

4 mei 2018

Volkorenbrood staat in de schijf van vijf. Bakker Rudolf Frentz wil dit gezonde brood extra onder de aandacht brengen bij zijn klanten in de regio Apeldoorn en Ugchelen. Daarom geeft hij met een ludieke actie 100 gratis volkorenbroden weg. Op de Facebookpagina van de bakker kunnen klanten een volkoren kennisquiz spelen. “Leuk, leerzaam en je maakt dus kans op één van die honderd broden”, aldus Frentz.

Frentz merkt dat het aantal vragen over volkorenbrood de laatste jaren flink is toegenomen. Vragen als ' welk brood is nou echt volkoren?' of  'is bruinbrood altijd volkorenbrood?' komen regelmatig voorbij in zijn winkels. Daarom besloot hij onlangs om het kennisniveau binnen het bedrijf te upgraden. Nu stelt hij die kennis nu beschikbaar aan de mensen in de regio.

Volkorenbrood

Niet elk donker brood mag de naam volkoren dragen. De term volkorenbrood is een wettelijk vastgelegde naam. Dit betekent dat het brood aan allerlei eisen moet voldoen. Alle onderdelen van de graankorrel moeten in de natuurlijke verhoudingen terugkomen in het brood.

Natuurlijk zijn er nog meer soorten brood: meergranenbrood, bruinbrood en witbrood. Wat is dan het verschil? Dat komt onder andere doordat er verschillende gedeeltes van de graankorrel zijn gebruikt. Als de hele korrel is gebruikt, is het volkorenbrood. Bij bruinbrood is een gedeelte van de zemelen en kiemen eruit gezeefd (meel). Bij witbrood is alles eruit gezeefd (bloem). De basis van meergranen brood kan wit brood, bruinbrood of volkorenbrood zijn.

In volkorenbrood zitten veel goede voedingstoffen, zoals voedingsvezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Daarom heeft het Voedingscentrum volkorenbrood opgenomen in de Schijf van Vijf.

Bakker Rudolf Frentz

De ambachtelijke bakker Rudolf Frentz heeft drie vestigingen in Ugchelen en Apeldoorn. Frents: “Wij hechten veel waarde aan het echte ambacht en het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Het liefst uit eigen regio. De bakker startte vorig jaar een internet bezorgdienst.

Altijd op de hoogte blijven?