Bakker Rudolf Frentz geeft 100 gratis volkorenbroden weg

Bakkers in bedrijf_Frentz Volkoren - FacebookQuizAfbeelding

Volkorenbrood staat in de schijf van vijf. Bakker Rudolf Frentz wil dit gezonde brood extra onder de aandacht brengen bij zijn klanten in de regio Apeldoorn en Ugchelen. Daarom geeft hij met een ludieke actie 100 gratis volkorenbroden weg. Op de Facebookpagina van de bakker kunnen klanten een volkoren kennisquiz spelen. “Leuk, leerzaam en je maakt dus kans op één van die honderd broden”, aldus Frentz.

Frentz merkt dat het aantal vragen over volkorenbrood de laatste jaren flink is toegenomen. Vragen als ' welk brood is nou echt volkoren?' of  'is bruinbrood altijd volkorenbrood?' komen regelmatig voorbij in zijn winkels. Daarom besloot hij onlangs om het kennisniveau binnen het bedrijf te upgraden. Nu stelt hij die kennis nu beschikbaar aan de mensen in de regio.

Volkorenbrood

Niet elk donker brood mag de naam volkoren dragen. De term volkorenbrood is een wettelijk vastgelegde naam. Dit betekent dat het brood aan allerlei eisen moet voldoen. Alle onderdelen van de graankorrel moeten in de natuurlijke verhoudingen terugkomen in het brood.

Natuurlijk zijn er nog meer soorten brood: meergranenbrood, bruinbrood en witbrood. Wat is dan het verschil? Dat komt onder andere doordat er verschillende gedeeltes van de graankorrel zijn gebruikt. Als de hele korrel is gebruikt, is het volkorenbrood. Bij bruinbrood is een gedeelte van de zemelen en kiemen eruit gezeefd (meel). Bij witbrood is alles eruit gezeefd (bloem). De basis van meergranen brood kan wit brood, bruinbrood of volkorenbrood zijn.

In volkorenbrood zitten veel goede voedingstoffen, zoals voedingsvezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Daarom heeft het Voedingscentrum volkorenbrood opgenomen in de Schijf van Vijf.

Bakker Rudolf Frentz

De ambachtelijke bakker Rudolf Frentz heeft drie vestigingen in Ugchelen en Apeldoorn. Frents: “Wij hechten veel waarde aan het echte ambacht en het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Het liefst uit eigen regio. De bakker startte vorig jaar een internet bezorgdienst.

Lees ook
Vernieuwingen bij Bedrijfsopvolging Bakkerij

Vernieuwingen bij Bedrijfsopvolging Bakkerij

Bedrijfsopvolging Bakkerij heeft in het eerste kwartaal van 2021 een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Er is een nieuw logo en de website ikwileenbakkerij.nl met als belangrijkste onderdeel de interessetest is vernieuwd. Het doel van de organisatie is om meer geïnteresseerden in beeld krijgen die op korte of lange termijn een bakkerij gaan overnemen.

Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Tijdens de Dragons' Den uitzending van 15 april wist ondernemer Maarten Coumans 2 miljoen euro binnen te halen voor zijn e-commerce platform Local Heroes. Met dit platform kunnen consumenten online boodschappen doen bij lokale onderners, zoals de slager, bakker en visspecialist.

Cranberry twister - Romig desembroodje

Cranberry twister - Romig desembroodje

De Cranberry Twister is een heerlijk zoet en romig broodje op van basis van desem en volle kwark, met een vulling van cranberry’s. Het is geschikt om te eten als tussendoortje, maar past ook prima bij een brunch of high tea. Het formaat van het broodje is naar eigen keuze te bepalen.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...