Bakker Klink bestaat 225 jaar

30 oktober 2020
Foto: Bakker Klink

Dit jaar viert Bakker Klink een bijzonder jubileum. Het bakkersbedrijf bestaat 225 jaar. Klaas Tiggelaar, burgemeester Leidschendam-Voorburg, ging daarom op bezoek bij de bakker en nam het eerste exemplaar van het Klink Magazine in ontvangst.

Bakker Klink maakte het Klink magazine speciaal voor het jubileum en is voor alle klanten gratis beschikbaar in de winkels. Naast de geschiedenis van het bedrijf en de vele historische foto’s, vertellen klanten in het blad over hun ervaringen en geeft het een inkijkje achter de schermen van alle werkzaamheden. Eigenaar Max van der Zijden: “Voor vaste klanten zal het een feest van herkenning zijn. Maar ook voor andere lezers zal het direct duidelijk zijn, bij Bakker Klink zijn we trots. Trots dat we als bedrijf mogen vieren dat we al 225 jaar bestaan. Trots op onze mensen die dat dagelijks mogelijk maken. En trots dat onze klanten steeds weer voor ons kiezen.”

Bakker Klink 

De geschiedenis van Bakker Klink is onlosmakelijk verbonden aan de gemeente Voorburg. Sinds 1612 wordt er in het pand aan de Herenstraat brood gebakken, vanaf 1795 door Bakker Klink. Dit zijn in totaal 75.703 nachten dat de oven is opgestookt. De winkels groeiden mee met de gemeente; van verkoop vanuit de bakkerij naar de huidige zes winkels in Voorburg en Den Haag.

Ook het assortiment is aangepast aan de wensen van de huidige tijd. Meerdere soorten, nieuwe smaken en kleurrijker gebak. Er is echter een specialiteit die in ere wordt gehouden, het Klinkertje. Bakker Klink bedacht dit rijk gevulde brood rond 1800 als feestelijke afsluiting van een Foreburger Klinker maaltijd in herberg De Swaen. De Delftse studenten kwamen er speciaal voor in hun rijtuigen naar Voorburg gereden.

Stichting Jarige Job

In de zes winkels van Bakker Klink wordt het jubileum gevierd. Een jaar lang zijn er diverse acties. Van 12 oktober tot en met 7 november staat de stichting Jarige Job in de spotlights. Deze stichting zorgt ervoor dat de tienduizenden kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, worden verrast met een verjaardagsbox. Hierin zit alles om een écht feest van hun verjaardag te maken, zowel thuis als op school.

Klanten kunnen helpen om zoveel mogelijk van deze verjaardagsboxen te doneren door een van de wekelijks wisselende actieproducten te kopen. Ieder verkocht actieproduct vertegenwoordigt een aantal Jarige Job actiepunten. Bij 70 Jarige Job actiepunten doneert Bakker Klink al een complete verjaardagsbox aan de stichting. Max: “Hoe meer verjaarsdagsboxen we kunnen doneren, hoe beter. Ons motto is niet voor niets, vier het moment en maak het bijzonder.”

logo bakkerij Klink

Altijd op de hoogte blijven?