Bakker Kees Gutter ontwikkelt twee nieuwe broodsoorten

Power Brood_bakker Kees Gutter

Bakkerij Kees Gutter brengt het vernieuwde 100% volkoren Waterlands Donker en het Power Brood op de markt. Met de twee nieuwe broodsoorten wil de bakker uit Waterland inspringen op de toenemende vraag naar gezonde producten.

Het nieuwe Power Brood bevat minder koolhydraten. "Dit Power Brood is een gezonde keuze: ideaal voor wie goede voornemens heeft, maar ook goed voor wie op zoek is naar een variant met minder koolhydraten. Het Power Brood heeft 50% minder koolhydraten dan witbrood en 35% minder dan volkorenbrood", aldus de bakkers van Kees Gutter.

Power Brood

Naast koolhydraatarmer is Power Brood ook bijzonder vezel- en eiwitrijk en heeft een verlaagd zoutgehalte. In het brood zijn tarwe, sesam, lijnzaad, soja en zonnebloempitten verwerkt. Per sneetje telt dit Power Brood 91 Kcal, 5,5 gram eiwit, 3,23 gram vet en 8,6 gram koolhydraten.

Bake-over Waterlands Donker

Daarnaast is er steeds meer vraag naar volkoren broodsoorten. Daarom hebben de bakkers het Waterlands Donker een bake-over gegeven. Dit vernieuwde brood is nu 100 procent volkoren. "Daarmee wordt het nog vezelrijker en smaakvoller. En past het bovendien heel goed in een gezond voedingsschema." 

Volkorenbrood is gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel, zodat alle goede voedingsstoffen van met name de kiem en de zemel bewaard blijven. Die voedingsstoffen bestaan uit koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines. Volkorenproducten zorgen er bovendien voor dat je het risico op bepaalde hartziekten en diabetes type 2 verlaagt.

Bakkerij Kees Gutter

Bakkerij Kees Gutter is 61 jaar actief in de regio groot Waterland en heeft zeven winkels in Monnickendam, Volendam, Purmerend en Amsterdam. Daarnaast heeft de bakkerij meerdere verkooppunten, een webwinkel en verzorgen ze leveringen aan bedrijven waar er met hun producten gewerkt wordt.

Lees ook
Broodvolume daalde in 2020

Broodvolume daalde in 2020

In 2020 daalde het totale broodvolume. Hoewel de thuisconsumptie toenam, daalde de out-of-home consumptie door het sluiten van de horeca vanwege de coronapandemie. Dat meldt het Nederlands Bakkerij Centrum op de website.

Flexibeler en efficiënter werken met Proson Cool

Flexibeler en efficiënter werken met Proson Cool

Bakkers werken veelal ’s nachts, maar medewer­kers hebben daar steeds minder zin in. niet zo gek, want nachtwerk beïnvloedt je gezondheid en je sociale leven. Als ondernemer wil je zuinig zijn op je medewerkers, maar je wilt ook dat er op tijd goed en vers brood in de winkel(s) ligt. Grond­stoffenleverancier Sonneveld komt daarom met een innovatie!

'Deel je kennis en werk meer samen'

'Deel je kennis en werk meer samen'

Er veranderde nogal wat bij Echte Bakker Van der Kloet, de afgelopen twee jaar. Jan Douwe Gerbranda is sinds afgelopen september voor twee derde eigenaar en algemeen directeur van het bedrijf. “We moeten doorgroeien om te kunnen investeren en we moeten investeren om verder te kunnen.”

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...