Bakker Kees Gutter ontwikkelt twee nieuwe broodsoorten

18 januari 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

Bakkerij Kees Gutter brengt het vernieuwde 100% volkoren Waterlands Donker en het Power Brood op de markt. Met de twee nieuwe broodsoorten wil de bakker uit Waterland inspringen op de toenemende vraag naar gezonde producten.

Het nieuwe Power Brood bevat minder koolhydraten. "Dit Power Brood is een gezonde keuze: ideaal voor wie goede voornemens heeft, maar ook goed voor wie op zoek is naar een variant met minder koolhydraten. Het Power Brood heeft 50% minder koolhydraten dan witbrood en 35% minder dan volkorenbrood", aldus de bakkers van Kees Gutter.

Power Brood

Naast koolhydraatarmer is Power Brood ook bijzonder vezel- en eiwitrijk en heeft een verlaagd zoutgehalte. In het brood zijn tarwe, sesam, lijnzaad, soja en zonnebloempitten verwerkt. Per sneetje telt dit Power Brood 91 Kcal, 5,5 gram eiwit, 3,23 gram vet en 8,6 gram koolhydraten.

Bake-over Waterlands Donker

Daarnaast is er steeds meer vraag naar volkoren broodsoorten. Daarom hebben de bakkers het Waterlands Donker een bake-over gegeven. Dit vernieuwde brood is nu 100 procent volkoren. "Daarmee wordt het nog vezelrijker en smaakvoller. En past het bovendien heel goed in een gezond voedingsschema." 

Volkorenbrood is gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel, zodat alle goede voedingsstoffen van met name de kiem en de zemel bewaard blijven. Die voedingsstoffen bestaan uit koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines. Volkorenproducten zorgen er bovendien voor dat je het risico op bepaalde hartziekten en diabetes type 2 verlaagt.

Bakkerij Kees Gutter

Bakkerij Kees Gutter is 61 jaar actief in de regio groot Waterland en heeft zeven winkels in Monnickendam, Volendam, Purmerend en Amsterdam. Daarnaast heeft de bakkerij meerdere verkooppunten, een webwinkel en verzorgen ze leveringen aan bedrijven waar er met hun producten gewerkt wordt.

Altijd op de hoogte blijven?