Bakker Kees Gutter ontwikkelt twee nieuwe broodsoorten

Power Brood_bakker Kees Gutter

Bakkerij Kees Gutter brengt het vernieuwde 100% volkoren Waterlands Donker en het Power Brood op de markt. Met de twee nieuwe broodsoorten wil de bakker uit Waterland inspringen op de toenemende vraag naar gezonde producten.

Het nieuwe Power Brood bevat minder koolhydraten. "Dit Power Brood is een gezonde keuze: ideaal voor wie goede voornemens heeft, maar ook goed voor wie op zoek is naar een variant met minder koolhydraten. Het Power Brood heeft 50% minder koolhydraten dan witbrood en 35% minder dan volkorenbrood", aldus de bakkers van Kees Gutter.

Power Brood

Naast koolhydraatarmer is Power Brood ook bijzonder vezel- en eiwitrijk en heeft een verlaagd zoutgehalte. In het brood zijn tarwe, sesam, lijnzaad, soja en zonnebloempitten verwerkt. Per sneetje telt dit Power Brood 91 Kcal, 5,5 gram eiwit, 3,23 gram vet en 8,6 gram koolhydraten.

Bake-over Waterlands Donker

Daarnaast is er steeds meer vraag naar volkoren broodsoorten. Daarom hebben de bakkers het Waterlands Donker een bake-over gegeven. Dit vernieuwde brood is nu 100 procent volkoren. "Daarmee wordt het nog vezelrijker en smaakvoller. En past het bovendien heel goed in een gezond voedingsschema." 

Volkorenbrood is gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel, zodat alle goede voedingsstoffen van met name de kiem en de zemel bewaard blijven. Die voedingsstoffen bestaan uit koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines. Volkorenproducten zorgen er bovendien voor dat je het risico op bepaalde hartziekten en diabetes type 2 verlaagt.

Bakkerij Kees Gutter

Bakkerij Kees Gutter is 61 jaar actief in de regio groot Waterland en heeft zeven winkels in Monnickendam, Volendam, Purmerend en Amsterdam. Daarnaast heeft de bakkerij meerdere verkooppunten, een webwinkel en verzorgen ze leveringen aan bedrijven waar er met hun producten gewerkt wordt.

Lees ook
Oude graanmolen als meetingpoint

Oude graanmolen als meetingpoint

Mevrouw de Molenaar is de alias van Christa Bruggenkamp. Een 30-jarige gedreven ondernemer die een oud ambacht nieuw leven inblaast. Samen met Jippe Braaksma maakt ze elk weekend ambachtelijke producten van eigen, steengemalen graan. Mevrouw de Molenaar valt in de smaak bij een groeiend publiek dat snakt naar regionale producten. “Dit is geen marketing,...

Nieuw platform De Lokalist biedt lokale producten

Nieuw platform De Lokalist biedt lokale producten

Er is een nieuw platform voor lokale producten. De Lokalist biedt verse producten van ruim honderd boeren en ambachtslieden, zoals bakkers, slagers en visboeren. De consument kan de producten online bestellen en krijgen deze de volgende dag vers thuisbezorgd.

Webinar Warenwetbesluit nogmaals op 6 juli

Webinar Warenwetbesluit nogmaals op 6 juli

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en de Nationale Bakkerij Academie (NBA) organiseerden op 11 maart een webinar over het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood. Vanwege de grote belangstelling vindt dit webinar op 6 juli nogmaals plaats.