Bakker Jan Bos stopt na 28 jaar

12 augustus 2021

Na 28 jaar stopt bakker Jan Bos vanwege gezondheidsproblemen met zijn bakkerij aan het Gouden Pand in Appingedam. Met pijn in hart neemt hij afscheid van zijn klanten vertelt de 66-jarige bakker in het Dagblad van het Noorden. "Ik heb de sociale contacten altijd erg belangrijk gevonden."

Banketterie Jan Bos was een eenmanszaak. De bakker had 'een winkeljuffrouw' en af en toe een stagiaire. "Vooral de laatste zeven, acht jaar dat ik back to basic gegaan ben met alleen maar natuurlijke en zelfgemaakte producten", vertelt hij aan Het Dagblad van het Noorden. Zijn favoriete product om te maken waren verjaardagstaarten, vooral vanwege de reactie van de kinderen. Ook zijn slagroomschnitten waren populair. 

Bos begon op zijn zeventiende als banketbakker in Delfszijl. Op zijn 36e werkte hij twee jaar als directeur van de Eemsdam broodfabriek in Farmsum, maar dat beviel niet. Hij was met hele andere zaken dan bakken bezig en het gebrek aan sociale contacten door de werktijden (23.00-13.00 uur) braken hem op. Dus startte hij met Banketterie Jan Bos.

De bakker kijkt met een tevreden gevoel terug op de laatste 28 jaar. Op Facebook neemt hij afscheid van zijn klanten. "Door omstandigheden sluit ik na 28 jaar de deuren van banketterie Jan Bos aan het Gouden Pand. Ik wil iedereen bedanken voor het fijne contact en de klandizie over de afgelopen jaren. Ik ga het contact met de mensen zeker missen maar ik zal velen nog wel tegenkomen."

Bron: Dagblad van het Noorden/Facebookpagina Banketterie Jan Bos
N
B: De foto bij dit artikel is algemeen beeld en niet het banket van Jan Bos.

 

Altijd op de hoogte blijven?