Bakker is rockster in Kopenhagen

13 april 2016

In 2000 besloten de belangrijkste chefs en bakkers  van Scandinavië te gaan samenwerken. Koken en bakken volgens een nieuwe visie: de New Nordic Cuisine. Lokaal, puur, vers, eenvoud, van eigen bodem en seizoensgebonden staan erin centraal. Bakkers bakken nu met tarwe, rogge, desem en vergeten granen uit de regio. Een smal assortiment ‘eerlijke’ broden die tegen fraaie prijzen worden verkocht. De consument smult ervan, jongeren bevolken massaal bakery café-achtige concepten. Wachttijden zijn eerder regel dan uitzondering.De jeugd meldt zich in grote getale aan om de bakkersopleiding te volgen. Brood is hip en de bakker is rockster in Kopenhagen, ziet een delegatie van dertig bakkerij-ondernemers van Global Bakers Association die er begin april op inspiratietour is.

Bekijk hier alvast een fotoselectie en lees het uitgebreide verslag van de wow-factor van puur brood in Kopenhagen in editie 4 van Bakkers in bedrijf: 6 mei op de mat.

Altijd op de hoogte blijven?