Bakker is rockster in Kopenhagen

In 2000 besloten de belangrijkste chefs en bakkers  van Scandinavië te gaan samenwerken. Koken en bakken volgens een nieuwe visie: de New Nordic Cuisine. Lokaal, puur, vers, eenvoud, van eigen bodem en seizoensgebonden staan erin centraal. Bakkers bakken nu met tarwe, rogge, desem en vergeten granen uit de regio. Een smal assortiment ‘eerlijke’ broden die tegen fraaie prijzen worden verkocht. De consument smult ervan, jongeren bevolken massaal bakery café-achtige concepten. Wachttijden zijn eerder regel dan uitzondering.De jeugd meldt zich in grote getale aan om de bakkersopleiding te volgen. Brood is hip en de bakker is rockster in Kopenhagen, ziet een delegatie van dertig bakkerij-ondernemers van Global Bakers Association die er begin april op inspiratietour is.

Bekijk hier alvast een fotoselectie en lees het uitgebreide verslag van de wow-factor van puur brood in Kopenhagen in editie 4 van Bakkers in bedrijf: 6 mei op de mat.

Lees ook
Bijna een derde van Nederlanders denkt: “hoe donkerder het brood, hoe gezonder”

Bijna een derde van Nederlanders denkt: “hoe donkerder het brood, hoe gezonder”

29% van de Nederlanders is het eens met de stelling “hoe donkerder het brood, hoe gezonder.” Dit blijkt uit het jaarlijkse GfK-onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) waarin de kennis, houding en consumptie van brood in Nederland in kaart zijn gebracht. Daarnaast geeft 64% aan brood op kleur uit te kiezen. Dit terwijl kleur niet bepalend...

Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Stichting het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat voor de 26e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers zich aanmelden.

Bakkers in de media – week 42

Bakkers in de media – week 42

De hoge energiekosten voor bakkers domineerden ook deze week de media. Faillissementen en kritiek op het steunpakket waar de overheid aan werkt. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief