Bakker is rockster in Kopenhagen

Kopenhagen (1)

In 2000 besloten de belangrijkste chefs en bakkers  van Scandinavië te gaan samenwerken. Koken en bakken volgens een nieuwe visie: de New Nordic Cuisine. Lokaal, puur, vers, eenvoud, van eigen bodem en seizoensgebonden staan erin centraal. Bakkers bakken nu met tarwe, rogge, desem en vergeten granen uit de regio. Een smal assortiment ‘eerlijke’ broden die tegen fraaie prijzen worden verkocht. De consument smult ervan, jongeren bevolken massaal bakery café-achtige concepten. Wachttijden zijn eerder regel dan uitzondering.De jeugd meldt zich in grote getale aan om de bakkersopleiding te volgen. Brood is hip en de bakker is rockster in Kopenhagen, ziet een delegatie van dertig bakkerij-ondernemers van Global Bakers Association die er begin april op inspiratietour is.

Bekijk hier alvast een fotoselectie en lees het uitgebreide verslag van de wow-factor van puur brood in Kopenhagen in editie 4 van Bakkers in bedrijf: 6 mei op de mat.

Lees ook
Inkoopvereniging CIVOBA helpt leden met overtollige voorraden

Inkoopvereniging CIVOBA helpt leden met overtollige voorraden

Door annuleringen van orders en teruglopende omzet vanwege het coronavirus kunnen bakkers met overtollige voorraden blijven zitten. Inkoopvereniging CIVOBA helpt haar leden hierbij.

NBOV: Ook bakkers moeten aan het werk kunnen blijven

NBOV: Ook bakkers moeten aan het werk kunnen blijven

De regering heeft de maatregelen tegen het coronavirus verscherpt. Zondag 15 maart lieten de ministers Bruno Bruins en Arie Slob weten dat ook scholen, sportcenta en horeca dicht gaan. In het nieuws wordt benadrukt dat mensen van wie we afhankelijk zijn voor de gezondheidzorg, supermarkten etc aan het werk kunnen blijven. Dit geldt ook voor de bakker,...

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige inpak van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig opstarten...

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige productie van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig...