Bakker en boer introduceren Langeler Speltbrood

22 oktober 2015

Door de samenwerking tussen Roelof Hofsteenge uit Langelo en Bakkerij van Esch is een nieuw streekproduct ontstaan: Langeler Speltbrood, gemaakt van graan (spelt) van het land in de directe nabijheid van Langelo.

Spelt

Voor de ontwikkeling van het Langeler Speltbrood werd de spelt in Garmerwolde gepeld en gemalen in Kropswolde. De bakkers van Van Esch hebben er vervolgens een luxe broodje van gemaakt, compleet met cranberry’s, noten en rozijnen. Hofsteenge en Van Esch hebben inmiddels een eerste proefvariant van het nieuwe broodje huis-aan-huis in Langelo bezorgd. “De reacties waren positief”, aldus Hofsteenge en Van Esch.

  • Proces
  • “Het spelt heb ik samen met een collega met een combine van het veld gehaald”, vertelt Hofsteenge. Mulder Pot in Kropswolde heeft het spelt tot meel gemalen, waarna  de ambachtelijke bakker Van Esch het proces in gang kon zetten om er een speciaal regionaal speltbrood van te maken, met meel van de buurman. “Al snel hebben wij gekozen om er een exclusief broodje van te maken”, stelt bakker Van Esch. “Dit past het beste bij deze bijzondere samenwerking.”

Altijd op de hoogte blijven?