Dennis Swaanen bedenkt het bierworstenbroodje

Bierenworstenbroodje_Dennis Swaanen

Echte Bakker Jan Swaanen uit Hilvarenbeek komt speciaal voor carnaval met een nieuwe ambachtelijke specialiteit: het bierworstenbroodje. Volgens bakker Dennis Swaanen is deze nieuwe traktatie "het beste van twee werelden!"

Hoe kwam de bakker op het idee? "Worstenbroodjes en carnaval horen bij elkaar. Net zoals bier en carnaval bij elkaar horen. Waarom deze dingen dan niet combineren?" vertelt Dennis. Vorig jaar maakte hij deze speciale carnavalslekkernij voor het eerst voor een jubilerende vereniging, maar het recept is verder verbeterd. “Het is een heerlijke hartige snack geworden, die altijd smaakt!”, aldus Dennis.

Lokale ingrediënten

De basis van het bierenworstenbroodje zijn lokale producten. De bakker heeft nu enkele jaren een eigen akker met het oergraan spelt. Dit wordt gemalen op de molensteen van molen De Doornboom in Hilvarenbeek. De bakker gebruikt het meel in het worstenbrooddeeg. Daarnaast gaat er ook bier van Museumbrouwerij de Roos in Hilvarenbeek in het deeg. “Tijdens het zoeken van een biertje met de juiste combinatie van kruiden, bitterheid en zoet kwamen we bij de Bikse Tripel van De Roos" zegt Dennis. "Vol en romig van smaak, precies wat we nodig hebben!"

Bierenworstenbroodje

De bakker verkoopt de bierworstenbroodjes niet alleen in de eigen winkel maar ook online via De bierworstenbroodjes zijn niet alleen in de eigen winkels verkrijgbaar. “Ook online zijn onze bierworstenbroodjes te bestellen op bierworstenbroodjes.nl. "En wij versturen die door heel Nederland! Dus ook in Groningen kunnen ze voortaan van onze worstenbroodjes genieten!”, zo vertelt de trotse bakker. De winkels van Echte Bakker Jan Swaanen zijn te vinden in Hilvarenbeek, Bladel en Oisterwijk.

Lees ook
Patisserie de Rouw introduceert de Bonjourtruffel

Patisserie de Rouw introduceert de Bonjourtruffel

Patisserie de Rouw in Vught introduceert de Bonjourtruffel, gemaakt van blonde Dulcey-chocolade, feuilletine en gezouten karamel. Deze truffel is bedoeld als 'cadeautruffel' waarbij om de verpakking een banderol met een wens of bedankje komt. Ook komen de eigenaren Doris en Arthur met nieuwe themaverpakkingen en decoraties. De Bonjourtruffel is een...

De perfecte foodpairing van brood en bier

De perfecte foodpairing van brood en bier

Brood en bier gaan goed samen. Bij de juiste combinatie versterken de smaken elkaar. Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven en biersommelier Fiona de Lange geven tips voor de perfecte foodpairing van bier en brood. Voor beide producten zijn hoogwaardige ingrediënten essentieel. Bier dat is gebrouwen van hele goedkope...

Hidde de Brabander ontwikkelt chocoladebier

Hidde de Brabander ontwikkelt chocoladebier

Patissier Hidde de Brabander heeft in samenwerking met brouwerij Noordt bier een speciaal bier uitgebracht: Madagascar Dark Chocolate Porter. De Brabander meldt op Facebook: “Zo fucking trots en blij met dit! Mijn eigen porter die ik samen met Brouwerij Noordt heb gemaakt." Aan de fundering liggen volgens De Brabander "twee chocolate malts en de te...

Unieke kans in Amerika

Unieke kans in Amerika

Beschrijving Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York? We zoeken 3 bakkers voor een bepaalde periode in een buitenwijk (the Hamptons)...

Accountmanager Intercedent Zuid-/West-Nederland (32-40 uur)

Accountmanager Intercedent Zuid-/West-Nederland (32-40 uur)

Beschrijving In deze fulltime functie werk je geheel zelfstandig, onder leiding van de operationeel manager, waarbij je zorg draagt voor de juiste match tussen vraag...

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Beschrijving Ben jij een echt chocolade man/vrouw en wil je aan de slag in de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie...