Bakker Boer haalt geld op voor bakkerij in Tanzania met de Watoto-bol

17 maart 2020

Piet en Olga de Haas uit Driewegen zijn sinds 2005 betrokken bij Cornel Ngaleku Children Centre (CNCC) in Tanzania. Zij willen bij dit opvangtehuis voor kinderen een kleine bakkerij laten bouwen zodat de kinderen vaker brood kunnen eten. Daarnaast moet deze bakkerij als leerbedrijf fungeren. Zij krijgen hulp van Sjako en Mariska Boer van Bakker Boer uit Goes in de vorm van de Watoto Bol. Per verkochte bol gaat er 50 cent naar de stichting van CNCC. 

Het CNCC is opgericht door de 78-jarige zakenman Michael Shirima. In het tehuis worden vondelingen en kinderen die om verschillende redenen niet thuis kunnen wonen opgevangen. De grond waar het CNCC op gevestigd staat is een tijd geleden geschonken aan zijn vader Cornel. Hij heeft dit verkregen in ruil voor werk. Omdat Michael een sterke band heeft met dit gebied, wilde hij ervoor zorgen dat kans arme kinderen en wezen in deze regio een kans krijgen op een betere toekomst.

Waar het kindertehuis nu al schoon drinkwater verkoopt, kan er door de bouw van een eigen bakkerij straks ook vers gebakken brood verkocht worden. De inwoners en omliggende dorpen zorgen op deze manier voor meer inkomsten, waardoor er meer kinderen opgevangen. Zo hebben de kinderen beter onderdak en zullen zij scholing krijgen.

Watoto Bol

Sjako en Mariska van Bakker Boer reisden meerdere malen naar Tanzania om het project te bespreken met Michael. Hierbij is TenBa BV ingeschakeld, om deel te nemen aan dit goede doel. Door vergaderingen en overleg zijn er al mooie ideeën ontstaan voor een gloednieuwe bakkerij, welke gebouwd gaat worden in het Tanzaniaanse dorp Leto. Zo is er een complete tekening gemaakt, van hoe de bakkerij er van binnen en van buiten uit gaat zien.

Om dit te realiseren is er geld nodig. Niet alleen moet de bakkerij gebouwd worden. Er zijn ook machines nodig. Voor sponsoren en donaties kan er contact opgenomen worden met Bakker Boer uit Goes of via: www.ngalekucentre.com.

Ook kunnen bakkers de Watoto Bol opnemen in hun assortiment en net als Bakker Boer 50 cent per verkochte bol schenken aan de stichting van het CNCC. Neem ook hiervoor contact op met Bakker Boer.

Altijd op de hoogte blijven?