Bakker blijft populair na coronacrisis, omzetgroei supermarkten neemt af

Bakkerij brood (unsplash)

Beeld: Unsplash

Twee jaar na het begin van de coronacrisis, neemt de omzet van bakkers nog steeds toe, schrijft Nu.nl naar aanleiding van cijfers van marktonderzoeker GfK. Bij supermarkten, boeren en andere speciaalzaken is de groei eruit.

Volgens het GfK stijgt de omzet van supermarkten en speciaalzaken niet meer, met de bakker als enige uitzondering. Dat bakkers hogere prijzen vragen kan volgens GfK een rol spelen bij het halen van meer omzet.

Naast bakkers doen ook kaaswinkels het relatief goed. Bij de groentezaak daalt de omzet sinds vorig jaar het hardst. Dat komt volgens GfK door de concurrentie van de supermarkt, waarbij het groenteassortiment vooraan in de winkel zit en erg groot is.

Meer lokaal

Tijdens de coronacrisis zijn mensen ook meer etenswaar lokaal gaan kopen, zoals direct bij de boer. Lokale producten werden tijdens de coronaperiode meer gepromoot. Ook hadden mensen meer tijd om naar de boer te gaan. Eerder maakte GroentenFruit Huis al bekend dat de verkoop van lokale groente en fruit in 2021 steeg met 20 procent.

Bron: Nu.nl

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
De Bisschopsmolen 10 jaar voedingspartner van Team Jumbo-Visma

De Bisschopsmolen 10 jaar voedingspartner van Team Jumbo-Visma

De Bisschopsmolen in Maastricht is al 10 jaar de “Official Supplier” van Team Jumbo-Visma. Dat begon tien jaar geleden allemaal met een tweet van Laurens ten Dam.

Zeven tips voor de bakker om de zomerhitte de baas te blijven

Zeven tips voor de bakker om de zomerhitte de baas te blijven

Als we de weersvoorspellingen moeten geloven gaat het de komende dagen weer warm worden in Nederland. Volgens een weermodel kan het komend weekend op sommige plaatsen zelfs 40-graden worden. Hoe ga je om met de zomerhitte? Bakkers in bedrijf heeft tips voor in de bakkerij en op de winkelvloer.

NBOV: Bakkers actief bezig met verduurzaming bakkerij

NBOV: Bakkers actief bezig met verduurzaming bakkerij

Verduurzaming is een belangrijk thema. Al was het alleen maar vanwege de stijgende energieprijzen. Ook bakkers zijn hiermee bezig en proberen hun bakkerij te verduurzamen. Dat blijkt uit een flitspeiling van NBOV, waaraan 25 procent van de leden mee deden.