Bakker Bart en Bakerstreet vormen samen een nieuw bedrijf

23 juli 2019

De ketens Bakker Bart en Bakerstreet gaan samen verder in een nieuwe holding met de naam Vital Food Group B.V. Beide merken blijven gewoon bestaan. Bakker Bart hoopt dat door samen te gaan met Bakerstreet beide bedrijven sterker kunnen groeien.

Bakker Bart heeft zo'n 170 fysieke winkels in Nederland. Herbert Schalkwijk, CEO van Bart’s Retail: “Wij hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden; ik zie volop mogelijkheden voor het realiseren van de groeiambities van Bart’s Retail”. 

Bakerstreet is vooral bekend van het uitbaten van foodconcepten bij andere winkels, zoals bij ruim honderd Shell-pompstations met deli2go en deli by Shell. Henri Froeling, CEO van Bakerstreet: “Onze combinatie is uitstekend voorgesorteerd om binnen foodservice de huidige en de toekomstige gast te voorzien van lekkere en duurzame producten, waarbij gemak en aandacht belangrijke pijlers zijn”.

De eigenaar van Bakker Bart was Gilde Equity Management (GEM) Benelux. Hiervoor in de plaats komt nu de huidige meerderheidsaandeelhouder van Bakerstreet, de familie Companjen. Zij zijn de nieuwe groeipartner en (meerderheids)aandeelhouder van Vital Food Group B.V. De familie Companjen was in het verleden ook al aandeelhouder van Bakker Bart.

De managementteams van Bart’s Retail en Bakerstreet blijven net als Gilde aandeelhouder in de combinatie. Herbert Schalkwijk van CEO van Bart’s Retail wordt evenals Henri Froeling, CEO van Bakerstreet, bestuurder van de nieuw opgerichte holding.  

Altijd op de hoogte blijven?