Bakery Sweets Center organiseert kennissessie: Vezels, waar zijn ze goed voor?

Kennissessie Vezels Bakery Sweets Sessions

Bakery Sweets Center en kennispartner Keep Food Simple organiseren op donderdagmiddag 23 juni een kennissessie over vezels. Deze bouwstof vind je in veel plantaardige producten terug. Maar waar zijn ze eigenlijk goed voor? En wat kunnen foodproducenten hiermee? De ‘Bakery Sweets Session’ is gratis toegankelijk en vindt plaats aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden.

Keep Food Simple, BSC-partner Hellema Hallum BV en diverse experts van Hogeschool Van Hall Larenstein praten je tijdens deze workshop bij over vezelconsumptie, -werking en productontwikkeling. We kijken naar de toepassing van vezels in producten, de kansen in de markt en de meerwaarde voor de consument.

Gevarieerd programma

Tijdens deze informatieve middag volgen inhoud, techniek, product en strategie elkaar op. Flip van Straaten, vezelexpert binnen Keep Food Simple en initiatiefnemer van deze sessie, start het programma met een uitleg. Wat zijn vezels? En waar zijn ze goed voor? Hij gaat in op het belang van een vezelrijk, gevarieerd voedingspatroon.

Vertering voorspellen

Vervolgens is het aan Koos Oosterhaven, manager van het Food Application Centre for Technology (FACT) om de werking van de Tiny Tim toe te lichten. Van deze machine binnen het FACT maken foodbedrijven volop gebruik. Hij voorspelt namelijk de vertering in het menselijk lichaam. Ontzettend handig in het proces van de ontwikkeling van een nieuwe (vezelrijke) snack.

Frank Wildschut en Rimmer Woudstra van koekjesproducent Hellema Hallum bv vertellen over de ontwikkeling en de lancering van een innovatief, vezelrijk product. Uiteraard mogen we daarvan proeven.

Weinig kennis

Hoe belangrijk vezels ook mogen zijn voor een goede gezondheid, aan de kennis over deze bouwstof ontbreekt het bij de consument. Met name onder de generatie Z, blijkt uit onderzoek van Jeldou de Vries. Zij schreef een communicatieadviesrapport voor Keep Food Simple naar aanleiding van de hoofdvraag: hoe kunnen we de consument informeren over het belang van een vezelrijk voedingspatroon? Hoe hieruit het Instagram-account @vezelweetjes is geboren, licht zij toe in een presentatie.

De Session duurt van 14:00 tot 16:00 uur en is toegankelijk voor foodstudenten en -docenten (mbo en hbo), (medewerkers van) partners van Bakery Sweets Center en geïnteresseerde foodondernemers en leerbedrijven. Vooraf aanmelden is gewenst: doe dit voor 17 juni, via www.bakerysweetscenter.nl/sessions.

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
WVLO: 5 tips om medewerkers wendbaar te krijgen

WVLO: 5 tips om medewerkers wendbaar te krijgen

Mijn bedrijf is klaar voor de volgende stap, maar ik krijg mijn medewerkers niet mee. Ik voel een afstand tussen de mensen van management en productie. Stuk voor stuk issues die te tackelen zijn met wendbaar vakmanschap. WVLO hield een masterclass, waaruit we 5 tips filterden.

Vezelrijke producten: inspelen op trend, maar ook maatschappelijke rol pakken

Vezelrijke producten: inspelen op trend, maar ook maatschappelijke rol pakken

Er komt steeds meer behoefte aan goede informatie over gezond eten. Preventief inzetten op bijvoorbeeld gezonde lunches en een goed ontbijt, verlicht later de druk op de zorg. Het bedrijfsleven speelt hierin een grote rol. Hellema Hallum BV pakt die rol en vertelt erover tijdens de Bakery Sweets Session over vezels op 23 juni in Hogeschool Van Hall...

Waddenmolen stelt ambities: brood van Groningse tarwe

Waddenmolen stelt ambities: brood van Groningse tarwe

Blijven de inkoopkosten van tarwe stijgen en moeten we zo langzamerhand niet eens op zoek gaan naar alternatieven? Daarover sprak Frank Vogelzang van de Waddenmolen tijdens de Bakery Sweets Session over marktontwikkelingen op 12 mei. “De prijs van graan dat we uit diverse landen betrekken, blijft stijgen. Terwijl we hier de akkers om de hoek hebben....