Bakery Nexus hield Oliebollen Roadshow

7 januari 2019

Bakery Nexus organiseerde eind december 2018 een Oliebollen Roadshow waarin ze elke bakker huldigden voor zijn inspanning voor de feestdagenperiode.

De Oliebollen Roadshow bestond uit een route van meer dan zeshonderd kilometer langs ongeveer vijftien (oud) Nexusleden. “Het idee ontstond eigenlijk heel spontaan en bovendien last minute, typisch Nexus. We hadden het idee om in een oliebollenbakkerij mee te werken, maar onze leden verassen met een bezoek bleek natuurlijk veel leuker. Even later hadden we een route, een toepasselijk logo op de auto en hadden alle Nexus-leden (niet-bakkers) een enthousiast bericht in de mailbox om mee te doen”, aldus Sander Bertens, die meehielp met organiseren.

Huldigen

Tijdens de Roadshow huldigde Nexus iedere bakker. Ook proefden ze een oliebol, die ze overigens niet beoordeelden en ze peilden de sfeer. Wat inhoud dat ze keken hoe de zaken liepen, wat de klanten zeiden en wat er opviel. “De Roadshow is ook een knipoog naar de veelheid aan testen en uitreikingen in onze branche. ‘Met goud bekroond’, ‘vijf sterren’, ‘beste van de provincie’… Als Nexus denken we dat dit eventueel anders kan en nodigen we elke bakker uit om eens na te denken over het volgende: herbezin je op de waarde van alle klassementen en bekroningen, organiseer zelf een Roadshow met collega-bakkers rondom een bepaald thema en houd het simpel en werk slim samen.”, aldus Nexus-lid Tamara Hoogerwaard.

Facebook

Nexus hield hun volgers op de hoogte door middel van berichten op Facebook zoals: “De Oliebollen Roadshow nadert de Duitse grens. Een strakke organisatie bij Banketbakkerij Jolink, een smakelijke bol met kaneelsuiker bij Hans de Echte Bakker én een verraste Bakkerij Geert Vonk.”

Altijd op de hoogte blijven?