Bakery Institute verwelkomt nieuwe docent Stefano van Leeuwen

18 januari 2022 Jorien Tromp

Chef patisserie en chocolaterie Stefano van Leeuwen is sinds vorige week docent aan het opleidingsinstituut Bakery Institute. Bakkers in bedrijf sprak hem over deze nieuwe stap in zijn loopbaan.

Stefano van Leeuwen komt uit Lisse en werkte daar bij verschillende bakkerijen tot hij bij Patisserie Tummers in Heemstede terecht kwam. Daar was het chef Boudewijn Nijmeijer die Stefano aanspoorde om deel te nemen aan de Dutch Pastry Award. Na het winnen van de Dutch Pastry Award 2020 kwam Stefano in het Patisserieteam. Bij de opening van een nieuwe vestiging van BonTom (chocolaterie Tom van de Veen, winnaar Dutch Pastry Award in 2011) sprak hij Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute. “Op het eind van ons gesprek zei ze, half-grappend: wij zijn nog op zoek naar iemand. Lijkt dat je wat?”

Stap om door te groeien

“Ik heb er een tijd goed over nagedacht. Het was een onwijs leuk aanbod en een stap om door te groeien.” Stefano heeft wel eens gedacht aan het worden van leraar, maar de goede plek daarvoor kwam tot nu toe nog niet voorbij. Nadat hij bij Bakery Institute langsging voor een gesprek, bleek de klik met collega’s er meteen.

Sinds vorige week doceert Stefano in de patisserie en chocolaterie. Momenteel mogen wegens de coronamaatregelen alleen de 9-weekse opleidingen doorgaan, maar Stefano heeft desondanks veel zin in het lesgeven. “Ik zie ernaar uit zelf voor de klas te staan. Dat er een groep mensen echt gemotiveerd is om van je te leren. Ik kijk uit naar een hele mooie tijd, waarin ik veel anderen enthousiast mag maken over mijn vak.”

Over Bakery Institute

Bakery Institute is een particuliere opleiding voor wie zich wil ontwikkelen in het bakkersvak. De lessen worden verzorgd door docenten die expert zijn in het vakgebied. De opleiding vierde afgelopen jaar het tienjarig jubileum en is uitgegroeid tot een professioneel opleidingsinstituut en impactvolle kennispartner voor de bakkerijbranche.

Altijd op de hoogte blijven?