Bakery Institute verplaatst alle cursussen tot 6 april naar later dit jaar

Tamara Hoogerwaard_bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Het Bakery Institute heeft besloten om vanwege het coronavirus alle cursussen tot 6 april te verplaatsen naar later dit jaar. "Ondanks dat we met kleine groepen werken, willen we onze verantwoordelijkheid nemen en bovendien voelt het niet goed om bezig te zijn met paaseieren en taart op dit moment", laat directeur Tamara Hoogerwaard weten in een reactie.

Het verplaatsen van de cursussen betekent dat het opleidingsinstituut zo'n 150 cursisten heeft moeten afzeggen. Daarnaast moesten er ook vijf trajecten buiten de deur gecanceld worden. "Een behoorlijke operatie die een groot beroep doet op onze planning én financiën" zegt Tamara. "Maar gelukkig reageert vrijwel iedereen ontzettend begripvol. We geven alle deelnemers de mogelijkheid om een andere keer mee te doen en de meesten geven daar gehoor aan. Ook waren er cursisten die zelf hun cursus al annuleerden. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog op de agenda, we halen ons veel gedoe op de hals als we nu zeggen: jammer geld weg. Maar de echte financiële gevolgen zullen hierna pas blijken. Het was de laatste maanden enorm druk in alle cursussen, of dat zo zal blijven of dat men straks de hand op de knip houdt, zal moeten blijken. Maar dat is van later zorg."

De periode dat er geen cursussen worden gegeven, gaan de docenten gebruiken om nieuwe cursussen te ontwikkelen. Daarnaast kan nu het theorieboek van het Bakery Institute afgemaakt worden. "We hebben een theorieboek patisserie en boulangerie geschreven en bieden dit binnenkort ook te koop aan. Nu is er eindelijk een gelegenheid, we moeten het afmaken", besluit Tamara.

 

Lees ook
Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Wanneer je je wilt inschrijven voor de STAP-subsidie, moet je nog even geduld hebben, laat Stichting Bakkracht weten. Helaas lukt het niet om de trainingen met een branche-erkenning tijdig in het scholingsregister van DUO te krijgen. De trainingsaanbieders hebben hier een aantal inlogcodes voor nodig en deze nemen nogal wat tijd.

Startersdag bij Bakery Institute helpt ondernemers op weg

Startersdag bij Bakery Institute helpt ondernemers op weg

De Startersdag die de NBOV met Bakery Institute en Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij op woensdag 30 maart organiseerde, heeft een diverse groep ondernemers flink op weg geholpen, schrijven de organisaties. Tijdens Startersdag bij Bakery Institute in Zaandam kwamen allerlei kanten van het (beginnende) ondernemen aan bod.