Bakery Institute verplaatst alle cursussen tot 6 april naar later dit jaar

17 maart 2020
Foto: Bakery Institute

Het Bakery Institute heeft besloten om vanwege het coronavirus alle cursussen tot 6 april te verplaatsen naar later dit jaar. "Ondanks dat we met kleine groepen werken, willen we onze verantwoordelijkheid nemen en bovendien voelt het niet goed om bezig te zijn met paaseieren en taart op dit moment", laat directeur Tamara Hoogerwaard weten in een reactie.

Het verplaatsen van de cursussen betekent dat het opleidingsinstituut zo'n 150 cursisten heeft moeten afzeggen. Daarnaast moesten er ook vijf trajecten buiten de deur gecanceld worden. "Een behoorlijke operatie die een groot beroep doet op onze planning én financiën" zegt Tamara. "Maar gelukkig reageert vrijwel iedereen ontzettend begripvol. We geven alle deelnemers de mogelijkheid om een andere keer mee te doen en de meesten geven daar gehoor aan. Ook waren er cursisten die zelf hun cursus al annuleerden. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog op de agenda, we halen ons veel gedoe op de hals als we nu zeggen: jammer geld weg. Maar de echte financiële gevolgen zullen hierna pas blijken. Het was de laatste maanden enorm druk in alle cursussen, of dat zo zal blijven of dat men straks de hand op de knip houdt, zal moeten blijken. Maar dat is van later zorg."

De periode dat er geen cursussen worden gegeven, gaan de docenten gebruiken om nieuwe cursussen te ontwikkelen. Daarnaast kan nu het theorieboek van het Bakery Institute afgemaakt worden. "We hebben een theorieboek patisserie en boulangerie geschreven en bieden dit binnenkort ook te koop aan. Nu is er eindelijk een gelegenheid, we moeten het afmaken", besluit Tamara.

 

Altijd op de hoogte blijven?