Bakery Institute start leertraject voor mbo-docenten

Opleiding Boulanger_Foto: Bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Waarschijnlijk gaan twaalf scholen starten met de niveau 4 opleiding Boulanger. De meeste scholen beginnen hiermee in het schooljaar 2020-2021. Daarom start het Bakery Institute in het voorjaar van 2020 met een leertraject om docenten klaar te stomen voor het lesgeven aan de aspirant boulangers.

Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: "Begin 2017 hebben we met Horizon College het zaadje geplant voor het starten van de opleiding Boulanger. Het arbeidsmarktonderzoek van SBB en Het Sociaal Fonds liet zien dat er vanuit het werkveld daadwerkelijk behoefte is aan de opleiding. Inmiddels is het schooljaar 2020/2021 minder ver weg dan het toen leek. Maar gelukkig zitten we niet stil.” 

Er worden door diverse scholen de nodige voorbereidingen getroffen om het kwalificatiedossier te vertalen naar een mooi curriculum. Hoogerwaard: “We krijgen veel vragen over het bijscholen van docenten en hebben daarom een speciaal leertraject ontwikkeld. Doordat we hebben bijgedragen aan het kwalificatiedossier kennen we de inhoud van de opleiding goed. Ook werken we inmiddels met vrijwel alle mbo-scholen samen in de professionalisering van docenten, het geven van gastlessen of binnen hun ROBO (Regionaal Overleg
Bakkerij Onderwijs). Het leertraject voor de docenten is een combinatie van vaktechniek en de bijbehorende
didactische vertaling. We delen hierin graag de lessons learned van 8 jaar Bakery Institute.”

Voor de niveau 4 opleiding zijn natuurlijk ook weer leerbedrijven nodig. Bent u als ondernemer geïnteresseerd, informeer bij SBB naar de criteria om als leerbedrijf te worden aangemerkt voor de niveau 4 opleiding. Hoogerwaard: “Leerbedrijven die zich vaktechnisch willen voorbereiden kunnen natuurlijk bij ons terecht. We
hebben een divers vaktechnisch aanbod.”

Benieuwd naar de inhoud van het leertraject voor docenten? Bekijk dan de website van Bakery Institute.

Dossiers
Lees ook
Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

De opleidingen van Bakery Institute zijn vanaf augustus opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zijn het de eerste opleidingen van buiten de horeca die branche-erkend worden.

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...