Bakery Institute start leertraject voor mbo-docenten

Opleiding Boulanger_Foto: Bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Waarschijnlijk gaan twaalf scholen starten met de niveau 4 opleiding Boulanger. De meeste scholen beginnen hiermee in het schooljaar 2020-2021. Daarom start het Bakery Institute in het voorjaar van 2020 met een leertraject om docenten klaar te stomen voor het lesgeven aan de aspirant boulangers.

Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: "Begin 2017 hebben we met Horizon College het zaadje geplant voor het starten van de opleiding Boulanger. Het arbeidsmarktonderzoek van SBB en Het Sociaal Fonds liet zien dat er vanuit het werkveld daadwerkelijk behoefte is aan de opleiding. Inmiddels is het schooljaar 2020/2021 minder ver weg dan het toen leek. Maar gelukkig zitten we niet stil.” 

Er worden door diverse scholen de nodige voorbereidingen getroffen om het kwalificatiedossier te vertalen naar een mooi curriculum. Hoogerwaard: “We krijgen veel vragen over het bijscholen van docenten en hebben daarom een speciaal leertraject ontwikkeld. Doordat we hebben bijgedragen aan het kwalificatiedossier kennen we de inhoud van de opleiding goed. Ook werken we inmiddels met vrijwel alle mbo-scholen samen in de professionalisering van docenten, het geven van gastlessen of binnen hun ROBO (Regionaal Overleg
Bakkerij Onderwijs). Het leertraject voor de docenten is een combinatie van vaktechniek en de bijbehorende
didactische vertaling. We delen hierin graag de lessons learned van 8 jaar Bakery Institute.”

Voor de niveau 4 opleiding zijn natuurlijk ook weer leerbedrijven nodig. Bent u als ondernemer geïnteresseerd, informeer bij SBB naar de criteria om als leerbedrijf te worden aangemerkt voor de niveau 4 opleiding. Hoogerwaard: “Leerbedrijven die zich vaktechnisch willen voorbereiden kunnen natuurlijk bij ons terecht. We
hebben een divers vaktechnisch aanbod.”

Benieuwd naar de inhoud van het leertraject voor docenten? Bekijk dan de website van Bakery Institute.

Dossiers
Lees ook
Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

NBOV en het Bakery Institute organiseren op 19 oktober 2020 een bijeenkomst voor jonge ambachtelijke bakkerondernemers. Startende ondernemers kunnen deze dag kennis opdoen rondom het starten van eigen zaak of het overnemen van een bedrijf.

Kandidaten kunnen zich nog aanmelden voor Meesterexamens 2021

Kandidaten kunnen zich nog aanmelden voor Meesterexamens 2021

Kandidaten die willen deelnemen aan de Meesterexamens Boulanger en Patissier kunnen zich nog aanmelden. De inschrijving is geopend tot en met 16 oktober 2020. Op de websites Meesterexamen Patissier en Meesterexamen Boulanger staan alle voorwaarden om aan een van deze examens deel te nemen en kunnen kandidaten zich inschrijven.

Upgrade je ijstaarten met cursus IJs & Patisserie

Upgrade je ijstaarten met cursus IJs & Patisserie

Wie dit najaar wil shinen met ijstaarten en -gebak, schrijft zich in voor de cursus IJs & Patisserie aan het IJscentrum. In twee dagen perfectioneer je je vaardigheden als het gaat om ijspatisserie maken en afwerken.

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...