Bakery Institute start leertraject voor mbo-docenten

Opleiding Boulanger_Foto: Bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Waarschijnlijk gaan twaalf scholen starten met de niveau 4 opleiding Boulanger. De meeste scholen beginnen hiermee in het schooljaar 2020-2021. Daarom start het Bakery Institute in het voorjaar van 2020 met een leertraject om docenten klaar te stomen voor het lesgeven aan de aspirant boulangers.

Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: "Begin 2017 hebben we met Horizon College het zaadje geplant voor het starten van de opleiding Boulanger. Het arbeidsmarktonderzoek van SBB en Het Sociaal Fonds liet zien dat er vanuit het werkveld daadwerkelijk behoefte is aan de opleiding. Inmiddels is het schooljaar 2020/2021 minder ver weg dan het toen leek. Maar gelukkig zitten we niet stil.” 

Er worden door diverse scholen de nodige voorbereidingen getroffen om het kwalificatiedossier te vertalen naar een mooi curriculum. Hoogerwaard: “We krijgen veel vragen over het bijscholen van docenten en hebben daarom een speciaal leertraject ontwikkeld. Doordat we hebben bijgedragen aan het kwalificatiedossier kennen we de inhoud van de opleiding goed. Ook werken we inmiddels met vrijwel alle mbo-scholen samen in de professionalisering van docenten, het geven van gastlessen of binnen hun ROBO (Regionaal Overleg
Bakkerij Onderwijs). Het leertraject voor de docenten is een combinatie van vaktechniek en de bijbehorende
didactische vertaling. We delen hierin graag de lessons learned van 8 jaar Bakery Institute.”

Voor de niveau 4 opleiding zijn natuurlijk ook weer leerbedrijven nodig. Bent u als ondernemer geïnteresseerd, informeer bij SBB naar de criteria om als leerbedrijf te worden aangemerkt voor de niveau 4 opleiding. Hoogerwaard: “Leerbedrijven die zich vaktechnisch willen voorbereiden kunnen natuurlijk bij ons terecht. We
hebben een divers vaktechnisch aanbod.”

Benieuwd naar de inhoud van het leertraject voor docenten? Bekijk dan de website van Bakery Institute.

Dossiers
Lees ook
'Ik wil het enthousiasme dat ik voel voor de bakkerij overdragen'

'Ik wil het enthousiasme dat ik voel voor de bakkerij overdragen'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandag het vierde en laatste deel met Tommas...

Curio gaat door met nieuwe opleiding Boulanger niveau 4

Curio gaat door met nieuwe opleiding Boulanger niveau 4

September 2020 startten acht ROC's, waaronder Curio, met de nieuwe opleiding Boulanger niveau 4. Curio biedt deze opleiding wederom aan in het schooljaar 2021-2022 bij de afdeling Brood en Banket.

'Ik miste het bakkersvak enorm'

'Ik miste het bakkersvak enorm'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandaag deel 3 met Joey Maartense.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...