Bakery Institute start leertraject voor mbo-docenten

Opleiding Boulanger_Foto: Bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Waarschijnlijk gaan twaalf scholen starten met de niveau 4 opleiding Boulanger. De meeste scholen beginnen hiermee in het schooljaar 2020-2021. Daarom start het Bakery Institute in het voorjaar van 2020 met een leertraject om docenten klaar te stomen voor het lesgeven aan de aspirant boulangers.

Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: "Begin 2017 hebben we met Horizon College het zaadje geplant voor het starten van de opleiding Boulanger. Het arbeidsmarktonderzoek van SBB en Het Sociaal Fonds liet zien dat er vanuit het werkveld daadwerkelijk behoefte is aan de opleiding. Inmiddels is het schooljaar 2020/2021 minder ver weg dan het toen leek. Maar gelukkig zitten we niet stil.” 

Er worden door diverse scholen de nodige voorbereidingen getroffen om het kwalificatiedossier te vertalen naar een mooi curriculum. Hoogerwaard: “We krijgen veel vragen over het bijscholen van docenten en hebben daarom een speciaal leertraject ontwikkeld. Doordat we hebben bijgedragen aan het kwalificatiedossier kennen we de inhoud van de opleiding goed. Ook werken we inmiddels met vrijwel alle mbo-scholen samen in de professionalisering van docenten, het geven van gastlessen of binnen hun ROBO (Regionaal Overleg
Bakkerij Onderwijs). Het leertraject voor de docenten is een combinatie van vaktechniek en de bijbehorende
didactische vertaling. We delen hierin graag de lessons learned van 8 jaar Bakery Institute.”

Voor de niveau 4 opleiding zijn natuurlijk ook weer leerbedrijven nodig. Bent u als ondernemer geïnteresseerd, informeer bij SBB naar de criteria om als leerbedrijf te worden aangemerkt voor de niveau 4 opleiding. Hoogerwaard: “Leerbedrijven die zich vaktechnisch willen voorbereiden kunnen natuurlijk bij ons terecht. We
hebben een divers vaktechnisch aanbod.”

Benieuwd naar de inhoud van het leertraject voor docenten? Bekijk dan de website van Bakery Institute.

Dossiers
Lees ook
Aanmelden voor Meesterexamens 2022

Aanmelden voor Meesterexamens 2022

In mei 2022 vinden de examens voor de titels Meester Boulanger en Meester Patissier plaats. Kandidaten hebben tot 1 juli 2021 de tijd om zich hiervoor in te schrijven. Op 21 juni is er informatiebijeenkomst voor mogelijke kandidaten.

Bakkersleerlingen Albeda verhuizen naar Food Innovation Academy

Bakkersleerlingen Albeda verhuizen naar Food Innovation Academy

Zomer 2021 verhuizen de studenten van de Rotterdamse bakkersopleidingen van Albeda definitief naar de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Daar krijgen ze een plek in de Bakery Innovation Academy (BIA). Daarnaast kijkt Albeda of het samen met Lentiz onderwijsgroep crossovers kan ontwikkelen, zodat er ambachtelijk en industrieel wordt opgeleid...

Zadkine ondertekent manifest imago bakkerijbranche

Zadkine ondertekent manifest imago bakkerijbranche

Vertegenwoordigers van Zadkine Brood & Banket College ondertekenden 17 maart als eerste school het manifest voor het versterken van imago van de bakkerijbranche.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...