Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Uitverkoren_Bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Deze week staat Bakery Institute niet op de Horecava, want in plaats van een beursstand heeft het opleidingsinstituut gekozen voor een andere aanpak om chefs te bereiken. "Ons viel op dat er sprake is van een toenemende interesse van horecaprofessionals voor brood. Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier." Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie aan. ‘Uitverkoren’ chefs worden hiervoor in januari uitgenodigd tijdens een verrassingstournee door Nederland.

Docent Hans Heiloo heeft uitgebreide ervaring in de horeca maar verloor zijn hart aan de boulangerie. Hij behandelt diverse trends en culturen op het gebied van brood en leert de aanwezigen alles over fermentatie. Ook wordt er aandacht besteed aan de kwaliteit, structuur en smaak van (desem)brood en we gaan natuurlijk zelf met de handen in het deeg. Tenslotte staat foodpairing centraal: hoe kun je de smaak van brood zo beïnvloeden, dat het past bij de gerechten op je kaart?

Durven te experimenteren

“Chefs zijn bij uitstek een doelgroep waarvan wij veel energie krijgen”, aldus Tamara Hoogerwaard, directeur van het Bakery Institute. “Zij durven te experimenteren met smaken en bereidingswijzen en dat past uitstekend bij de kennis die wij op het gebied van brood in huis hebben. Ook de wens van veel chefs om niet langer uitsluitend ‘high end’ te koken, maar vooral voor pure grondstoffen en no nonsense bereidingswijzen te kiezen, sluit aan bij de visie van Bakery Institute. Wij kiezen immers nadrukkelijk voor een voorsprong vanuit de oorsprong. Het wordt zonder meer een spannende samenwerking! We komen kennis brengen, maar ook zeker de expertise van chefs ophalen. Samen komen we tot iets moois.”

Tournee langs geselecteerde restaurants

Zeer binnenkort maakt Bakery Institute een tournee langs diverse, speciaal geselecteerde restaurants in Nederland onder de naam ‘Uitverkoren’. Chefs krijgen tijdens deze tournee niet alleen een smakelijk brood, maar ook een persoonlijke uitnodiging voor de Masterclass Boulangerie. “Want”, vindt Tamara. “Hoe goed je ook kunt koken of bakken: op het gebied van brood ben je simpelweg nooit uitgeleerd.”

Dossiers
Lees ook
‘Bakkers worden ontwerpers’

‘Bakkers worden ontwerpers’

Sanne Bokhorst (22) is bijna klaar met haar opleiding Brood & Banket bij Zadkine in Rotterdam. Dat ze deze opleiding wilde doen, besefte ze door een medepassagier in de bus die haar terloops vroeg naar haar toekomstdroom. “Al van kleins af aan wilde ik een lunchroom met broodjes en taartjes in Amsterdam. Waarom ga ik dat niet realiseren, dacht ik?”

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...