Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Uitverkoren_Bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Deze week staat Bakery Institute niet op de Horecava, want in plaats van een beursstand heeft het opleidingsinstituut gekozen voor een andere aanpak om chefs te bereiken. "Ons viel op dat er sprake is van een toenemende interesse van horecaprofessionals voor brood. Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier." Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie aan. ‘Uitverkoren’ chefs worden hiervoor in januari uitgenodigd tijdens een verrassingstournee door Nederland.

Docent Hans Heiloo heeft uitgebreide ervaring in de horeca maar verloor zijn hart aan de boulangerie. Hij behandelt diverse trends en culturen op het gebied van brood en leert de aanwezigen alles over fermentatie. Ook wordt er aandacht besteed aan de kwaliteit, structuur en smaak van (desem)brood en we gaan natuurlijk zelf met de handen in het deeg. Tenslotte staat foodpairing centraal: hoe kun je de smaak van brood zo beïnvloeden, dat het past bij de gerechten op je kaart?

Durven te experimenteren

“Chefs zijn bij uitstek een doelgroep waarvan wij veel energie krijgen”, aldus Tamara Hoogerwaard, directeur van het Bakery Institute. “Zij durven te experimenteren met smaken en bereidingswijzen en dat past uitstekend bij de kennis die wij op het gebied van brood in huis hebben. Ook de wens van veel chefs om niet langer uitsluitend ‘high end’ te koken, maar vooral voor pure grondstoffen en no nonsense bereidingswijzen te kiezen, sluit aan bij de visie van Bakery Institute. Wij kiezen immers nadrukkelijk voor een voorsprong vanuit de oorsprong. Het wordt zonder meer een spannende samenwerking! We komen kennis brengen, maar ook zeker de expertise van chefs ophalen. Samen komen we tot iets moois.”

Tournee langs geselecteerde restaurants

Zeer binnenkort maakt Bakery Institute een tournee langs diverse, speciaal geselecteerde restaurants in Nederland onder de naam ‘Uitverkoren’. Chefs krijgen tijdens deze tournee niet alleen een smakelijk brood, maar ook een persoonlijke uitnodiging voor de Masterclass Boulangerie. “Want”, vindt Tamara. “Hoe goed je ook kunt koken of bakken: op het gebied van brood ben je simpelweg nooit uitgeleerd.”

Dossiers
Lees ook
Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start

Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start

In september starten acht roc’s in Nederland met een nieuwe mbo-opleiding: de eenjarige specialistenopleiding Boulanger niveau 4. Streven is hiermee (nog) beter opgeleide broodbakkers af te leveren, die meer kennis van processen hebben en eventueel kunnen doorstromen naar een vervolgopleiding binnen het hbo.

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

De docentendag op het IJscentrum, dinsdag 16 juni, stond in het teken van vernieuwing. Met ingang van het nieuwe cursusjaar neemt Hidde de Brabander het stokje over van manager Jacques Vos, die met pensioen gaat. Hij nam de docenten mee in zijn visie voor het IJscentrum.

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Begin juni nam de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen een hypermoderne opleidingsbakkerij in gebruik. Alfred Bruin, FIA-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma verrichtte de opening door een versgebakken stokbrood van 1,5 meter doormidden te snijden. De opleidingsbakkerij met de naam de Bakery Innovation Academy (BIA), is een multidisciplinaire...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...