Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Uitverkoren_Bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Deze week staat Bakery Institute niet op de Horecava, want in plaats van een beursstand heeft het opleidingsinstituut gekozen voor een andere aanpak om chefs te bereiken. "Ons viel op dat er sprake is van een toenemende interesse van horecaprofessionals voor brood. Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier." Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie aan. ‘Uitverkoren’ chefs worden hiervoor in januari uitgenodigd tijdens een verrassingstournee door Nederland.

Docent Hans Heiloo heeft uitgebreide ervaring in de horeca maar verloor zijn hart aan de boulangerie. Hij behandelt diverse trends en culturen op het gebied van brood en leert de aanwezigen alles over fermentatie. Ook wordt er aandacht besteed aan de kwaliteit, structuur en smaak van (desem)brood en we gaan natuurlijk zelf met de handen in het deeg. Tenslotte staat foodpairing centraal: hoe kun je de smaak van brood zo beïnvloeden, dat het past bij de gerechten op je kaart?

Durven te experimenteren

“Chefs zijn bij uitstek een doelgroep waarvan wij veel energie krijgen”, aldus Tamara Hoogerwaard, directeur van het Bakery Institute. “Zij durven te experimenteren met smaken en bereidingswijzen en dat past uitstekend bij de kennis die wij op het gebied van brood in huis hebben. Ook de wens van veel chefs om niet langer uitsluitend ‘high end’ te koken, maar vooral voor pure grondstoffen en no nonsense bereidingswijzen te kiezen, sluit aan bij de visie van Bakery Institute. Wij kiezen immers nadrukkelijk voor een voorsprong vanuit de oorsprong. Het wordt zonder meer een spannende samenwerking! We komen kennis brengen, maar ook zeker de expertise van chefs ophalen. Samen komen we tot iets moois.”

Tournee langs geselecteerde restaurants

Zeer binnenkort maakt Bakery Institute een tournee langs diverse, speciaal geselecteerde restaurants in Nederland onder de naam ‘Uitverkoren’. Chefs krijgen tijdens deze tournee niet alleen een smakelijk brood, maar ook een persoonlijke uitnodiging voor de Masterclass Boulangerie. “Want”, vindt Tamara. “Hoe goed je ook kunt koken of bakken: op het gebied van brood ben je simpelweg nooit uitgeleerd.”

Dossiers
Lees ook
Bakery Institute geeft training voor leerbedrijven mbo 4-opleiding Boulanger

Bakery Institute geeft training voor leerbedrijven mbo 4-opleiding Boulanger

Bij verschillende opleidingen kunnen studenten de nieuwe mbo 4-opleiding Boulanger volgen. Speciaal voor leerbedrijven die een stageplek verzorgen voor deze studenten, biedt Bakery Institute een training aan met aandacht voor relevante vaktechniek en didactische vertaling naar het bedrijf.

Masterclass over verminderen problemen nachtdiensten

Masterclass over verminderen problemen nachtdiensten

In Nederland werken bijna 1,3 miljoen mensen soms of regelmatig ’s nachts. Denk bijvoorbeeld aan zorg, hulpdiensten, industrie en natuurlijk ook bakkers. Voor deze groep wordt op 28 april de gratis Masterclass Dag van de Nacht georganiseerd over het verminderen van de problemen van het draaien van nachtdiensten en ploegendiensten.

Cranberry twister - Romig desembroodje

Cranberry twister - Romig desembroodje

De Cranberry Twister is een heerlijk zoet en romig broodje op van basis van desem en volle kwark, met een vulling van cranberry’s. Het is geschikt om te eten als tussendoortje, maar past ook prima bij een brunch of high tea. Het formaat van het broodje is naar eigen keuze te bepalen.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...