Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

IJs_foto PB Bakery Institute

Komend najaar breidt het Bakery Institute het cursusaanbod op het gebied van ijsbereiden uit. “Ons aanbod op het gebied van ijs wordt net zo breed als voor geïnteresseerden in brood en banket”, vertelt directeur Tamara Hoogerwaard.

Even was er sprake van dat het IJscentrum bij Bakery Institute onderdak zou krijgen. Eerder werd bekend dat het IJscentrum de mogelijkheden onderzocht om buiten Rijn IJssel Vakschool Wageningen te worden ondergebracht. Jacques Vos laat in een reactie dat het IJscentrum blijft bestaan en ze in gesprek zijn met de Food Innovation Academy. Deze gesprekken zijn in een vergevorderd stadium. 

Het Bakery Institute start nu een eigen opleiding. Tamara: “We bieden cursussen aan voor koks of consumenten die met een kleine ijsmachine ijs willen leren draaien, maar helpen ook ondernemers die een ijssalon hebben of willen starten. Bovendien bieden we ijscursussen voor patissiers. Het vak kent immers veel overeenkomsten; we ontvangen nu al veel ijsbereiders die juist meer over patisserie willen weten”.

“Met de splinternieuwe klaslokalen op de begane grond die we onlangs hebben ingericht, kan onze locatie in Zaandam uitstekend dienst doen als ijskeuken”, aldus Tamara. “Maar ook een cursus op een externe locatie behoort tot de mogelijkheden. Momenteel beraden we ons op de keuze van leveranciers voor grondstoffen en machines.”

Komende zomer wordt er hard gewerkt aan het aanbod om (toekomstige) ijsbereiders na het seizoen in Zaandam te kunnen ontvangen. “Wij zijn al sinds 2011 een onafhankelijke opleider op het gebied van brood en banket. Ook ijs past bij ons. We kijken er enorm naar uit!” besluit Tamara.

Dossiers
Lees ook
IJssalons halen meer dan 12.000 euro op voor Giro555

IJssalons halen meer dan 12.000 euro op voor Giro555

De ijsjesactie voor Giro555 van het Ambachtelijk IJscentrum was een succes. De ijssalons haalden meer dan 12.000 euro op met de verkoop van het speciale Oekraïense appeltaart ijsje Yabluchnyk.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.