Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

IJs_foto PB Bakery Institute

Komend najaar breidt het Bakery Institute het cursusaanbod op het gebied van ijsbereiden uit. “Ons aanbod op het gebied van ijs wordt net zo breed als voor geïnteresseerden in brood en banket”, vertelt directeur Tamara Hoogerwaard.

Even was er sprake van dat het IJscentrum bij Bakery Institute onderdak zou krijgen. Eerder werd bekend dat het IJscentrum de mogelijkheden onderzocht om buiten Rijn IJssel Vakschool Wageningen te worden ondergebracht. Jacques Vos laat in een reactie dat het IJscentrum blijft bestaan en ze in gesprek zijn met de Food Innovation Academy. Deze gesprekken zijn in een vergevorderd stadium. 

Het Bakery Institute start nu een eigen opleiding. Tamara: “We bieden cursussen aan voor koks of consumenten die met een kleine ijsmachine ijs willen leren draaien, maar helpen ook ondernemers die een ijssalon hebben of willen starten. Bovendien bieden we ijscursussen voor patissiers. Het vak kent immers veel overeenkomsten; we ontvangen nu al veel ijsbereiders die juist meer over patisserie willen weten”.

“Met de splinternieuwe klaslokalen op de begane grond die we onlangs hebben ingericht, kan onze locatie in Zaandam uitstekend dienst doen als ijskeuken”, aldus Tamara. “Maar ook een cursus op een externe locatie behoort tot de mogelijkheden. Momenteel beraden we ons op de keuze van leveranciers voor grondstoffen en machines.”

Komende zomer wordt er hard gewerkt aan het aanbod om (toekomstige) ijsbereiders na het seizoen in Zaandam te kunnen ontvangen. “Wij zijn al sinds 2011 een onafhankelijke opleider op het gebied van brood en banket. Ook ijs past bij ons. We kijken er enorm naar uit!” besluit Tamara.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Trends en innovatie op Sigep 2023

Trends en innovatie op Sigep 2023

Momenteel vindt in Rimini de 44e editie van Sigep plaats. “Sigep is na twee moeilijke jaren voor de out-of-home markt terug”, aldus IEG-president Lorenzo Cagnoni tijdens de opening.

Bakkerijstudenten geven broodles op basisschool tijdens Week van het Brood

Bakkerijstudenten geven broodles op basisschool tijdens Week van het Brood

Afgelopen week vierde Nederland de Week van het Brood, waarin volkorenbrood in de spotlight stond. Bakkerijstudenten van Friesland College en Bakery Sweets Center haakten hier op in met een speciale broodles voor de groepen 1, 2 en 3 van basisschool De Vosseburcht in Leeuwarden.

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op IJsVak

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op IJsVak

Op 5, 6 en 7 maart vindt de vakbeurs Bakkersvak en IJsVak in de Evenementenhal Gorinchem. Natuurlijk is ook de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum aanwezig. “We organiseren de IJsVak Wedstrijden, presenteren de top van Nederland en gaan graag met je in gesprek over het lekkerste product dat er is: ambachtelijk bereid ijs.”