Bakeplus krijgt distributielicentie Echte Bakkersverpakkingen

8 oktober 2019

Bakeplus is sinds 7 oktober gerechtigd om de Echte Bakkersverpakkingen uit te leveren aan de 158 bakkerijen die zijn aangesloten bij het Echte Bakkersgilde.

“Door deze nieuwe samenwerking ontstaat er een gelijk speelveld en dat is in het belang van onze aangesloten Echte Bakkers”, aldus directeur Geert Caniels. “Ongeveer een op de drie Echte Bakkers ontvangt zijn grondstoffen al via Bakeplus, dat dus ook bekend is met de fijnmazige distributie die zo kenmerkend is voor de ambachtelijke bakkerij.”

Bakeplus directeur Bob Sars is blij met de samenwerking: “Het is een nuttige aanvulling op waar wij goed in zijn: organiseren van de logistiek voor onze klanten. Onze Echte Bakkers klanten kunnen nu ook op het juiste moment over de juiste grondstoffen en verpakkingen beschikken”.

Meer broodzakken

Er zijn momenteel 158 bakkerijen aangesloten bij het Echte Bakkersgilde, met in totaal 345 verkooppunten. Ofschoon er steeds minder ambachtelijke bakkers zijn in ons land, zijn er voor de bakkers die zijn aangesloten bij het Gilde over 2018 13,3 procent meer broodzakken geproduceerd en 11,2 procent meer gebaksdozen ten opzichte van 2017. Caniels ziet hierin het bewijs dat het merk ‘De Echte Bakker’ anno 2019 nog steeds springlevend is bij consumenten. “Mensen weten dat het logo staat voor kwaliteit, zeker in een tijd dat vrijwel elke supermarkt zich Warme Bakker noemt”.

Altijd op de hoogte blijven?