Bakeplus krijgt distributielicentie Echte Bakkersverpakkingen

Bakeplus leverancier Echte Bakkersverpakking

Bakeplus is sinds 7 oktober gerechtigd om de Echte Bakkersverpakkingen uit te leveren aan de 158 bakkerijen die zijn aangesloten bij het Echte Bakkersgilde.

“Door deze nieuwe samenwerking ontstaat er een gelijk speelveld en dat is in het belang van onze aangesloten Echte Bakkers”, aldus directeur Geert Caniels. “Ongeveer een op de drie Echte Bakkers ontvangt zijn grondstoffen al via Bakeplus, dat dus ook bekend is met de fijnmazige distributie die zo kenmerkend is voor de ambachtelijke bakkerij.”

Bakeplus directeur Bob Sars is blij met de samenwerking: “Het is een nuttige aanvulling op waar wij goed in zijn: organiseren van de logistiek voor onze klanten. Onze Echte Bakkers klanten kunnen nu ook op het juiste moment over de juiste grondstoffen en verpakkingen beschikken”.

Meer broodzakken

Er zijn momenteel 158 bakkerijen aangesloten bij het Echte Bakkersgilde, met in totaal 345 verkooppunten. Ofschoon er steeds minder ambachtelijke bakkers zijn in ons land, zijn er voor de bakkers die zijn aangesloten bij het Gilde over 2018 13,3 procent meer broodzakken geproduceerd en 11,2 procent meer gebaksdozen ten opzichte van 2017. Caniels ziet hierin het bewijs dat het merk ‘De Echte Bakker’ anno 2019 nog steeds springlevend is bij consumenten. “Mensen weten dat het logo staat voor kwaliteit, zeker in een tijd dat vrijwel elke supermarkt zich Warme Bakker noemt”.

Dossiers
Lees ook
Bakeplus verschuift Open Huis naar 2021

Bakeplus verschuift Open Huis naar 2021

Bakeplus heeft vanwege het coronavirus besloten om het Open Huis te verplaatsen naar het voorjaar van 2021. Hoewel evenementen binnen de anderhalvemeter samenleving weer zijn toegestaan, moeten bijeenkomsten met grote groepen mensen worden voorkomen. Daarom verschuift Bakeplus het evenement naar maandag 1 maart 2021.

Spannende tijden door natte ondergrond

Spannende tijden door natte ondergrond

Echte Bakker Arjan van der Eijk is blij met de uitbreiding van zijn bakkerij in Haastrecht. Door een glazen wand zien klanten nu hoe de banketbakkers appeltaarten bakken. Maar de verbouwing ging niet zonder slag of stoot. “Toen de eerste paal de grond in ging, stuitten we na anderhalve meter al op water.”

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...