Bakels introduceert Schwedenbrodmix

Schwedenbrodmix

Bakels introduceert de nieuwe Zweedse broodmix, Schwedenbrodmix. Van deze mix kunnen bakkers allerlei donkere broodvariaties maken. Bakkers kunnen er zowel zoete als hartige producten van maken. Daarom ontwikkelde Bakels een productbrochure met acht, veelal traditionele Zweedse, recepten.

In de mix zit een bijzonder desempoeder. Dit poeder wordt op een specifieke manier geproduceerd waardoor een licht gerookte smaak en aroma ontstaan. Ook zit er een gedeelte volkorenmeel in de broodmix. De toegevoegde tarwekorrels geven een mooi contrast met het donkere brood en de tarwekiemen zijn van nature een opslagplaats van vitamines en mineralen.

De Schwedenbrodmix is geschikt voor machinale en handmatige verwerking. Meer informatie is te vinden op de website van Bakels.

Lees ook
Zoet brood voor het goede doel

Zoet brood voor het goede doel

De vrouw van oud-bakker Marco van Esterik kreeg in 2013 een Phyllodestumor. Om meer bekendheid te geven aan deze zeldzame ziekte begon hij met het verzamelen van informatie en bouwde een website. Ook ontwikkelde hij het zogenaamde Phyllodes brood. Sindsdien bakt hij dit zoete brood voor het goede doel.

75 jaar bevrijding: Nederlandse bakkers zijn belangrijke kartrekkers!

75 jaar bevrijding: Nederlandse bakkers zijn belangrijke kartrekkers!

Dit jaar vieren wij 75 jaar bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Een feestelijke gebeurtenis die landelijk groots wordt gevierd en herdacht, onder andere met een Zweeds wittebrood campagne. In de aanloop naar de bevrijding, tijdens de hongerwinter van 1944/1945, waren Nederlandse bakkers namelijk onmisbaar.

'Je leert ontzettend veel in het buitenland'

'Je leert ontzettend veel in het buitenland'

Op het Belevenisplein op Bakkersvak 2020 gaven leden van het Nederlands Patisserie verschillende demonstraties. Zo ook Boudewijn Nijmeijer, die na een verblijf in Koeweit en Oman weer terug is in Nederland. Tijdens zijn demonstratie vertelt hij over zijn avonturen in het Midden-Oosten.