Bakels introduceert Schwedenbrodmix

Schwedenbrodmix

Bakels introduceert de nieuwe Zweedse broodmix, Schwedenbrodmix. Van deze mix kunnen bakkers allerlei donkere broodvariaties maken. Bakkers kunnen er zowel zoete als hartige producten van maken. Daarom ontwikkelde Bakels een productbrochure met acht, veelal traditionele Zweedse, recepten.

In de mix zit een bijzonder desempoeder. Dit poeder wordt op een specifieke manier geproduceerd waardoor een licht gerookte smaak en aroma ontstaan. Ook zit er een gedeelte volkorenmeel in de broodmix. De toegevoegde tarwekorrels geven een mooi contrast met het donkere brood en de tarwekiemen zijn van nature een opslagplaats van vitamines en mineralen.

De Schwedenbrodmix is geschikt voor machinale en handmatige verwerking. Meer informatie is te vinden op de website van Bakels.

Lees ook
Het verhaal achter grondstoffen

Het verhaal achter grondstoffen

Welke trends tekenen zich af in de grondstoffensector en hoe spelen leveranciers daarop in? Hoe gaan ze om met het vernieuwde Warenwetbesluit en wat betekent corona voor hen? Bakkers in bedrijf vroeg het aan vijf leveranciers van bakkerijgrondstoffen: Bakels, Yme Kuiper, Royal Steensma, Royal Koopmans en Sonneveld. “Voedsel is veiliger dan ooit, maar...

Sonneveld maakt broodmix met lokaal geteeld koolzaad

Sonneveld maakt broodmix met lokaal geteeld koolzaad

Sonneveld presenteert samen met vereniging Colzaco U.A van het merk Brassica Koolzaadolie een nieuwe lijn broodmixen. Hiervoor gebruikt de ingrediëntenleverancier voor de bakkerijsector regionaal geteelde koolzaad van de vereniging. Van datzelfde koolzaad wordt ook de koudgeperste olie gebruikt – als belangrijk onderdeel van de nieuwe receptuur.

Nieuw product van AB Mauri: Vollerkoren verrijkt met vitamine D

Nieuw product van AB Mauri: Vollerkoren verrijkt met vitamine D

AB Mauri lanceert Vollerkoren verrijkt met vitamine D. Dit nieuwe product kan bijdragen aan een betere gezondheid. De broodmix bevat niet alleen extra vitamine D, maar ook vezels.