Bakels introduceert Schwedenbrodmix

Schwedenbrodmix

Bakels introduceert de nieuwe Zweedse broodmix, Schwedenbrodmix. Van deze mix kunnen bakkers allerlei donkere broodvariaties maken. Bakkers kunnen er zowel zoete als hartige producten van maken. Daarom ontwikkelde Bakels een productbrochure met acht, veelal traditionele Zweedse, recepten.

In de mix zit een bijzonder desempoeder. Dit poeder wordt op een specifieke manier geproduceerd waardoor een licht gerookte smaak en aroma ontstaan. Ook zit er een gedeelte volkorenmeel in de broodmix. De toegevoegde tarwekorrels geven een mooi contrast met het donkere brood en de tarwekiemen zijn van nature een opslagplaats van vitamines en mineralen.

De Schwedenbrodmix is geschikt voor machinale en handmatige verwerking. Meer informatie is te vinden op de website van Bakels.

Lees ook
Recept: Kip-kerrie hapjes

Recept: Kip-kerrie hapjes

Kip -kerrie hapjes zijn al jaren een klassieker in het assortiment van Huize van Wely in Noordwijk. Chefpatissier Robin Hoedjes vindt dat dit hartige product een mooie aanvulling kan zijn op het zoete assortiment van de bakker. “Met dit recept heb je een mooie basis voor meer hartige producten in jouw winkel.”

Uitbreiding Team BAKELS

Uitbreiding Team BAKELS

BAKELS verwelkomt drie nieuwe leden in het team: Robbert Tersteeg, Corné Kemps en Wiljan van der Linden.

Twister-extra

Twister-extra

Een recept van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele.