Eerste Bake for Life Bananenbrood van Brood&Ko voor ambassadeur Oeganda

13 juli 2018

Brood verkopen om een bakkerij in Oeganda te beginnen. Dat is het idee achter Bake for Life Bananenbrood. Woensdag 18 juli neemt de ambassadeur van Oeganda het eerste bananenbrood van bakkerij Brood&Ko in Bodegraven in ontvangst.

Bake for Life

De bakker uit Bodegraven bakt het bananenbrood naar Oegandees recept en steunt op die manier de stichting Bake for Life. Deze stichting zorgt ervoor dat onder andere gehandicapten, wezen en alleenstaande moeders het bakkersvak leren en een eigen bakkerij kunnen beginnen in Oeganda en andere Afrikaanse landen. Zo maken ze niet alleen voedsel , maar kunnen ook in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Brood&Ko

Stefan van Daalen van Brood&Ko is erg enthousiast over het werk van de stichting: “Net als wij zijn ook de mensen van stichting Bake for Life elke dag bezig met het bakkersvak. Dat wij hen op deze manier kunnen helpen is fantastisch.”

Per verkocht bananenbroodje gaat 50 cent naar Bake for Life. En daarmee is al snel hulp geboden. Van Daalen: “Bij 30 verkochte bananenbroden hebben we al een weegschaal bij elkaar gespaard. En bij 300 bananenbroden kan er iemand worden opgeleid tot zelfstandig bakker. Maar eigenlijk willen we meer. Bij 5500 verkochte bananenbroden kan er een kleine bakkerij worden gerealiseerd! En dat is inclusief de opleiding voor drie mensen, het opzetten van de bakkerij zelf en een voorraad grondstoffen om mee te beginnen. Dat is natuurlijk het ultieme doel waar wij met onze klanten voor willen gaan.”

Ambassadeur Oeganda

Mirjam Blaak, de ambassadeur van Oeganda, is volgens van Daalen ook enthousiast over de actie. “Ik heb haar een e-mail gestuurd en ze reageerde heel positief. Ze was zelfs bereid om een bezoek te brengen aan ons bedrijf. Dat vinden wij een grote eer!”, aldus van Daalen. Woensdag 18 juli brengt de ambassadeur om 14:00 uur een bezoek aan de bakkerij Brood&Ko.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?