Arthur de Rouw in Haute Pâtisserie

De Rouw

Een recept van toppatissier Arthur de Rouw is opgenomen in  het Franse boek Haute Pâtisserie. De Rouw maakte hiervoor een creatie van chocolade met een oer-Hollands ingrediënt: advocaat. Het Franse boek – uitgegeven door het Franse Relais Desserts – bevat 80 recepten voor onder meer taarten, desserts, ganache en macarons. De Rouws recept is de enige Nederlandse bijdrage.

De officiële overhandiging van het boek Haute Pâtisserie is op 24 november 2017 om 10.00 uur in de winkel van Arthur en Doris de Rouw in Vught. Het boek wordt dan uitgereikt aan Albert Verlinde.

   
Lees ook
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-winnaar Serena van Breukelen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-winnaar Serena van Breukelen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-winnaar Serena van Breukelen (21) is student Patisserie aan het ROC van Twente en werkt bij Chocoladebezorgd. Ze vertelt over Skills Heroes en deelt de recepturen voor haar gelegenheidstaart.

Getoerd gerezen van Skills-finalist Ilse van Pelt

Getoerd gerezen van Skills-finalist Ilse van Pelt

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Ilse van Pelt (18) werd derde tijdens de finale Skills Boulangerie. Ze volgt de opleiding Zelfstandig werkend bakker brood en banket bij Scalda en werkt bij De Echte Baker Vroonland. Ze deelt haar receptuur voor...