Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

9 juli 2020
Foto's: NBOV

Arend Kisteman is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). De leden van de vereniging namen dit besluit tijdens de algemene ledenvergadering op 8 juli. Kisteman volgt Jos den Otter op, die na een voorzitterschap van bijna tien jaar afscheid heeft genomen van de NBOV.

De 36-jarige bakkerij-ondernemer Arend Kisteman is de jongste NBOV-voorzitter ooit. Hij is eigenaar van De Stadsbakker in Zwolle en geeft al jaren graag zijn visie op branchezaken: “Als (aspirant)bestuurslid bij de NBOV zag ik allerlei belangrijke onderwerpen voorbijkomen: cao, pensioenen, onderwijs. De NBOV heeft de laatste jaren een stevige organisatie neergezet met professionele medewerkers die ondernemers dagelijks adviseren over veel van die onderwerpen, en opkomen voor ondernemersbelangen in Den Haag of Brussel. Dat hebben we duidelijk gezien tijdens de coronacrisis: de NBOV zorgde ervoor dat ambachtelijke bakkers open mochten blijven.”

“Ik denk dat ik als relatief jonge, creatieve ondernemer met een eigen bakkerij van waarde kan zijn om die ingezette weg verder te ontwikkelen. Het is belangrijk om korte lijnen te houden met onze achterban en goed na te denken over onze toekomst. We moeten de toegevoegde waarde van de NBOV blijven onderstrepen: het merk NBOV moet zo sterk worden dat ondernemers niet om ons heen kunnen, en het vanzelfsprekend is om je bij ons aan te sluiten.”

Bestuurssamenstelling

Tijdens de algemene ledenvergadering in Maarssen hebben de NBOV-leden ook ingestemd met de benoeming van Gé Hendricksen als penningmeester. Hij volgt Peter van der Wal op. Loes Baas werd herbenoemd, en bestuurslid Daniëlle Uljee is benoemd tot vicevoorzitter van het NBOV-bestuur.

Afscheid Jos den Otter

ALV NBOV_afscheid Jos den Otter

Na een voorzittersperiode van bijna tien jaar kreeg Jos den Otter een passend afscheid waarin hij werd bedankt voor zijn werk als NBOV-voorzitter. Vanuit de NBOV, maar ook vanuit de vakbond CNV waren er mooie woorden voor zijn jarenlange enthousiaste inzet. Jos: “Ik heb jarenlang met veel enthousiasme en plezier deze functie vervuld. We hebben met zijn allen mooie dingen bereikt. Nu is mooi moment om het stokje over te dragen. Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger en wens Arend veel succes als voorzitter van deze mooie verenging.”

Altijd op de hoogte blijven?