Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

ALV NBOV_nieuwe voorzitter

Foto's: NBOV

Arend Kisteman is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). De leden van de vereniging namen dit besluit tijdens de algemene ledenvergadering op 8 juli. Kisteman volgt Jos den Otter op, die na een voorzitterschap van bijna tien jaar afscheid heeft genomen van de NBOV.

De 36-jarige bakkerij-ondernemer Arend Kisteman is de jongste NBOV-voorzitter ooit. Hij is eigenaar van De Stadsbakker in Zwolle en geeft al jaren graag zijn visie op branchezaken: “Als (aspirant)bestuurslid bij de NBOV zag ik allerlei belangrijke onderwerpen voorbijkomen: cao, pensioenen, onderwijs. De NBOV heeft de laatste jaren een stevige organisatie neergezet met professionele medewerkers die ondernemers dagelijks adviseren over veel van die onderwerpen, en opkomen voor ondernemersbelangen in Den Haag of Brussel. Dat hebben we duidelijk gezien tijdens de coronacrisis: de NBOV zorgde ervoor dat ambachtelijke bakkers open mochten blijven.”

“Ik denk dat ik als relatief jonge, creatieve ondernemer met een eigen bakkerij van waarde kan zijn om die ingezette weg verder te ontwikkelen. Het is belangrijk om korte lijnen te houden met onze achterban en goed na te denken over onze toekomst. We moeten de toegevoegde waarde van de NBOV blijven onderstrepen: het merk NBOV moet zo sterk worden dat ondernemers niet om ons heen kunnen, en het vanzelfsprekend is om je bij ons aan te sluiten.”

Bestuurssamenstelling

Tijdens de algemene ledenvergadering in Maarssen hebben de NBOV-leden ook ingestemd met de benoeming van Gé Hendricksen als penningmeester. Hij volgt Peter van der Wal op. Loes Baas werd herbenoemd, en bestuurslid Daniëlle Uljee is benoemd tot vicevoorzitter van het NBOV-bestuur.

Afscheid Jos den Otter

ALV NBOV_afscheid Jos den Otter

Na een voorzittersperiode van bijna tien jaar kreeg Jos den Otter een passend afscheid waarin hij werd bedankt voor zijn werk als NBOV-voorzitter. Vanuit de NBOV, maar ook vanuit de vakbond CNV waren er mooie woorden voor zijn jarenlange enthousiaste inzet. Jos: “Ik heb jarenlang met veel enthousiasme en plezier deze functie vervuld. We hebben met zijn allen mooie dingen bereikt. Nu is mooi moment om het stokje over te dragen. Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger en wens Arend veel succes als voorzitter van deze mooie verenging.”

Dossiers
Lees ook
NBOV: Nog steeds omzetverlies bij bakkers

NBOV: Nog steeds omzetverlies bij bakkers

Bakkers hebben nog steeds last van de coronacrisis. Hoewel veel ambachtelijke bakkers meer klanten in de winkel zien, constateert 80 procent nog steeds een afname van de omzet uit het ‘derde kanaal’. 40 procent kampt nog steeds met een omzetverlies van gemiddeld 20 procent. Dat blijkt uit de enquête van NBOV.

Mede-werkers

Mede-werkers

Dit is mijn laatste column voor Bakkers in bedrijf. Na bijna 10 jaar voorzitter van de NBOV te zijn geweest, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik weet nog niet hoe die eruitziet; hoewel ik uitdagingen genoeg heb, is er nog niets concreets op mijn pad gekomen. Maar: als je geen deuren sluit, heb je ook geen tijd om nieuwe te openen.

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Op 1 juli is het vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood ingegaan. Dit heeft gevolgen voor veel broodsoorten. De NBOV legt uit waarop u moet letten bij (zuur)desem en (zuur)desembrood.

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....