Apeldoornse Bakkerij Van der Wal Jolink maakt doorstart

2 september 2019

Bakkerij Van der Wal Jolink uit Apeldoorn maakt een doorstart. Curator Priscilla Trip bereikte hierover een akkoord met twee partijen. Vier winkels sluiten definitief de deuren. 

Mark Ribbink van Ribbink’s Specialiteiten Bakkerij uit Apeldoorn neemt de zes bakkerswinkels in Apeldoorn, de winkel in Epe en de centrale bakkerij in Apeldoorn over. De bakker had vanwege de ligging geen interesse in de winkels in Elst en Lent. Deze twee worden overgenomen door Harry van Kraaij van Bakkerij 't Kraayennest uit de regio Nijmegen.

De vestigingen in Deventer, de winkel aan de Imkersplaats (winkelcentrum De Maat) in Apeldoorn en de winkel in Gendt (bij Nijmegen) sluiten definitief de deuren. Deze vestigingen liepen slecht. Peter van der Wal , eigenaar van Van der Wal Jolink, zei dat er 'bakken geld' bij deze winkels moesten, meldt de Stentor. Volgens de curator was er dan ook geen belangstelling voor een doorstart van deze winkels. 

Op 14 augustus sprak de rechtbank in Gelderland het faillissement uit over Bakkerij Van der Wal Jolink. De bakkerij vestigde zich in 1911 in Apeldoorn. Sinds 2011 voerde de bakkerij het predicaat hofleverancier. 

 

Altijd op de hoogte blijven?