Anouk wint Heel Holland Bakt 2020

Heel Holland bakt_persfoto omroep Max

Foto: Omroep Max

De 43-jarige Anouk Glaudemans won zondagavond 10 februari Heel Holland Bakt. Zij maakte tijdens de finale van de zevende editie van het populaire programma de meeste indruk op de juryleden Janny van der Heijden en Robert van Bèckhoven.

Anouk was gedurende de wedstrijd een hele stabiele bakker. Ze kreeg voor de finalewinst al drie keer de titel meesterbakker. " Anouk is een terechte winnaar. Vanaf het begin af aan heeft zij stabiel gebakken. Ze is heel creatief, heeft alles goed voor elkaar en beheerst fantastische technieken”, aldus de jury op de website van Omroep Max.

De finale

In de finale moesten Anouk en haar medekandidaten Jeanette en Esther eerst aan de slag met een kubustaart, geinspireerd door de rubiks cube. Deze taart bestond uit losse blokjes. Daarna volgde de technische opdracht, een surprise dessert. Dit bestond uit een bol van chocolade die open moest gaan als er warme vanillesaus omheen werd geschonken. Anouk was de enige van de drie die daarin slaagde. En tot slot het spektakelstuk, 1,5 meter taart. Anouk maakte hiervoor een boekenkist gevuld met boeken.

Aan het eind van het programma maakte de jury de winnaar bekend. “Het moment dat je naam wordt genoemd en je weet dat je hebt gewonnen is zo overweldigend. En een grote opluchting, het is volbracht. Maar het voelt ook nog steeds een beetje alsof het niet over mij gaat” reageert Anouk op de website. 

Eerdere winnaars als Rutger van den Broek en Hans Spitsbaard richtten zich na afloop van het programma volledig op het bakken. Anouk denkt meer aan een combinatie, vertelt ze aan nu.nl. In het dagelijks leven is ze lerares op de Avans Hogeschool en dat wil ze graag combineren met haar bakhobby, bijvoorbeeld bakcursussen geven. Evenals de vorige winnaars brengt ook Anouk een eigen bakboek uit. 

 

Dossiers
Lees ook
Saar wint Heel Holland Bakt Kids

Saar wint Heel Holland Bakt Kids

De 9-jarige Saar heeft samen met haar moeder Frances de allereerste Heel Holland Bakt Kids gewonnen. Na vijf afleveringen, vijf technische opdrachten en vijf spektakelstukken besloten juryleden Janny van der Heijen en Robert van Beckhoven dat zij de beste waren.

Taartbijbel - Hans Spitsbaard

Taartbijbel - Hans Spitsbaard

Nadat Hans Spitsbaard in 2017 Heel Holland Bakt won, stopte hij met zijn studie om zich helemaal toe te leggen op een carrière in de patisserie. Hij liep mee bij Robèrt van Beckhoven en volgde daarna een intensief leertraject bij Patisserie de Rouw in Vught. Hoewel hij vanaf nu vooral met chocolade aan de slag zal gaan, is aan de Taartbijbel goed te...

‘Er zal altijd vraag zijn naar echte ambachten’

‘Er zal altijd vraag zijn naar echte ambachten’

We kennen Hans Spitsbaard (24) als de winnaar van het vijfde seizoen van het televisieprogramma Heel Holland Bakt. Na stages bij Robèrt van Beckhoven en bij Patisserie de Rouw in Vught, gaat hij nu voor zichzelf beginnen. “Ik ben nu de eerste testproducten aan het maken en gesprekken aan het voeren met klanten.”

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...