Anouk wint Heel Holland Bakt 2020

10 februari 2020
Foto: Omroep Max

De 43-jarige Anouk Glaudemans won zondagavond 10 februari Heel Holland Bakt. Zij maakte tijdens de finale van de zevende editie van het populaire programma de meeste indruk op de juryleden Janny van der Heijden en Robert van Bèckhoven.

Anouk was gedurende de wedstrijd een hele stabiele bakker. Ze kreeg voor de finalewinst al drie keer de titel meesterbakker. " Anouk is een terechte winnaar. Vanaf het begin af aan heeft zij stabiel gebakken. Ze is heel creatief, heeft alles goed voor elkaar en beheerst fantastische technieken”, aldus de jury op de website van Omroep Max.

De finale

In de finale moesten Anouk en haar medekandidaten Jeanette en Esther eerst aan de slag met een kubustaart, geinspireerd door de rubiks cube. Deze taart bestond uit losse blokjes. Daarna volgde de technische opdracht, een surprise dessert. Dit bestond uit een bol van chocolade die open moest gaan als er warme vanillesaus omheen werd geschonken. Anouk was de enige van de drie die daarin slaagde. En tot slot het spektakelstuk, 1,5 meter taart. Anouk maakte hiervoor een boekenkist gevuld met boeken.

Aan het eind van het programma maakte de jury de winnaar bekend. “Het moment dat je naam wordt genoemd en je weet dat je hebt gewonnen is zo overweldigend. En een grote opluchting, het is volbracht. Maar het voelt ook nog steeds een beetje alsof het niet over mij gaat” reageert Anouk op de website. 

Eerdere winnaars als Rutger van den Broek en Hans Spitsbaard richtten zich na afloop van het programma volledig op het bakken. Anouk denkt meer aan een combinatie, vertelt ze aan nu.nl. In het dagelijks leven is ze lerares op de Avans Hogeschool en dat wil ze graag combineren met haar bakhobby, bijvoorbeeld bakcursussen geven. Evenals de vorige winnaars brengt ook Anouk een eigen bakboek uit. 

 

Altijd op de hoogte blijven?