Anouk wint Heel Holland Bakt 2020

Heel Holland bakt_persfoto omroep Max

Foto: Omroep Max

De 43-jarige Anouk Glaudemans won zondagavond 10 februari Heel Holland Bakt. Zij maakte tijdens de finale van de zevende editie van het populaire programma de meeste indruk op de juryleden Janny van der Heijden en Robert van Bèckhoven.

Anouk was gedurende de wedstrijd een hele stabiele bakker. Ze kreeg voor de finalewinst al drie keer de titel meesterbakker. " Anouk is een terechte winnaar. Vanaf het begin af aan heeft zij stabiel gebakken. Ze is heel creatief, heeft alles goed voor elkaar en beheerst fantastische technieken”, aldus de jury op de website van Omroep Max.

De finale

In de finale moesten Anouk en haar medekandidaten Jeanette en Esther eerst aan de slag met een kubustaart, geinspireerd door de rubiks cube. Deze taart bestond uit losse blokjes. Daarna volgde de technische opdracht, een surprise dessert. Dit bestond uit een bol van chocolade die open moest gaan als er warme vanillesaus omheen werd geschonken. Anouk was de enige van de drie die daarin slaagde. En tot slot het spektakelstuk, 1,5 meter taart. Anouk maakte hiervoor een boekenkist gevuld met boeken.

Aan het eind van het programma maakte de jury de winnaar bekend. “Het moment dat je naam wordt genoemd en je weet dat je hebt gewonnen is zo overweldigend. En een grote opluchting, het is volbracht. Maar het voelt ook nog steeds een beetje alsof het niet over mij gaat” reageert Anouk op de website. 

Eerdere winnaars als Rutger van den Broek en Hans Spitsbaard richtten zich na afloop van het programma volledig op het bakken. Anouk denkt meer aan een combinatie, vertelt ze aan nu.nl. In het dagelijks leven is ze lerares op de Avans Hogeschool en dat wil ze graag combineren met haar bakhobby, bijvoorbeeld bakcursussen geven. Evenals de vorige winnaars brengt ook Anouk een eigen bakboek uit. 

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Winnaar Heel Holland Bakt seizoen 10 bekend

Winnaar Heel Holland Bakt seizoen 10 bekend

Mercedes is de winnaar van het MAX-programma Heel Holland Bakt. Dat werd zojuist bekendgemaakt in een spannende finale. Mercedes versloeg haar medefinalisten Amel, Jan en Zineb en schreef daarmee de titel De Beste Thuisbakker van Nederland 2022/2023 op haar naam.

Jubileumseizoen Heel Holland Bakt van start

Jubileumseizoen Heel Holland Bakt van start

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is begonnen. Het format is voor het jubileumseizoen van dit populaire programma voor thuisbakkers niet gewijzigd. Tien thuisbakkers gaan de strijd met elkaar aan. De jury bestaat zoals altijd uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven en André van Duin presenteert het programma

Kandidaten nieuw seizoen Heel Holland Bakt maken zich bekend

Kandidaten nieuw seizoen Heel Holland Bakt maken zich bekend

Tien nieuwe kandidaten strijden om de titel Beste Thuisbakker van Nederland 2022-2023. Op de website van Heel Holland Bakt worden Amel, Ben, Erna, Fons, Geraldine, Ingrid, Jan, Mercedes, Sander en Zineb als deelnemers geïntroduceerd. Het tiende seizoen van Heel Holland Bakt start op zondag 18 december om 20.25 uur bij MAX op NPO 1 met een jubilieumaflevering.