Anne de Glint van Het IJscafé wint De Gouden IJsspatel 2020

Gouden IJsspatel 2020

Foto: Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Anne de Glint van Het IJscafé in Nunspeet won gisteren De Gouden IJsspatel 2020. Alle finalisten moesten live op Bakkersvak/IJs-vak hun kersen-sorbetijs draaien. De jury besloot dat het ijs van Anne het beste was. Met de winst van Anne is Het IJscafé direct genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020.

De tweede plaats was voor Sanne Smit van IJs bij Pinoccio in Bergen en de derde plaats voor Paul Wilderink van De IJssalon Paul Wilderink. Ook deze salon zijn genomineerd voor IJssalon van het Jaar. De winnaar van deze titel wordt medio juni bekendgemaakt.

Kersen-sorbetijs 

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel was dit jaar kersenijs op sorbetbasis. Anne de Glint nam het in de finale op het IJsplein op tegen 23 medefinalisten. In totaal namen 49 ijssalons deel aan de wedstrijd.  De voorronde vond plaats op 27 en 28 januari.

“Het was een wedstrijd met uitersten. In het winnende ijsje klopte alles: een mooie frisse kersensmaak, met een goede dieprode kleur en de juiste structuur.” Anne was vanmorgen om 11:30 uur aan de beurt om zijn ijsje af te draaien.

Zes genomineerde ijssalons

Dit jaar dingen zes ijssalons mee naar de titel IJssalon van het Jaar. De genomineerden zijn de top-3 uit De Gouden IJsspatel en de top-3 uit De Gouden IJscreatie, die plaatsvindt op dinsdag 3 maart in Evenementenhal Gorinchem. De komende maanden worden de genomineerde ijssalons onder meer bezocht door een mystery guest en onderworpen aan een hygiënecheck. De winnaar van de titel  IJssalon van het Jaar wordt medio juni bekendgemaakt.

De IJs-vakwedstrijden

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, de belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland, organiseert de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar). Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.

Lees ook
Boek -12°C Gelato verschenen

Boek -12°C Gelato verschenen

Vandaag, 3 juni, verschijnt -12°C Gelato. Het nieuwe boek van SVH Meesterijsbereiders Bas van Haaren en Nils Hendrikse voor de hobbychef en professionele ijsbereider. Hierin laten ze zien dat er bij het maken van ijs ook pure wetenschap komt kijken. Ze combineren trendy recepten met diepgaande theorie.

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.