Anna wint Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt_ Anna Yilmaz

Gisteravond, 3 februari, vond de finale van Heel Holland Bakt plaats. De 29-jarige Anna Yilmaz won de zesde editie van het populaire bakprogramma van Omroep MAX. Haar eerste bakboek staat al in de planning. Uitgever Kosmos maakt bekend dat dit boek 28 mei 2019 verschijnt.

In de finale moesten de drie overgebleven kandidaten - Anna, Maroeska Metz en Nicole Meijer - eerst een chocoladebuche bakken. Vervolgens volgde de technische opdracht: een reuze macaron in de vorm van een hart. Tot slot volgde het spektakelstuk: een zogenaamde gravity cake. Het niveau van de drie dames lag dicht bij elkaar, maar Anna trok uiteindelijk aan het langste eind met haar Tulpendroom. Juryleden meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publiciste Janny van der Heijden prezen de smaken van de taart. "De smaken vechten niet met elkaar. Dat vind ik heel prettig", aldus Robèrt.

Meest constante bakker

De jury wees Anna als winnaar aan omdat ze de 'meest constante' bakker was. "Ik dacht dat ik flauwviel toen mijn naam werd genoemd", reageert ze op de winst in een reactie op de website van Heel Holland Bakt. "Je verwacht het niet en dan zie je ineens je eigen foto! Ik had wel positief commentaar gehad, maar dat wil nog niet zeggen dat je jezelf al als winnaar kunt zien. Het was als een droom die uitkwam en ik kan nog steeds niet geloven dat dit echt is gebeurd."

Anna werkt momenteel nog als korporaal bij de marine. Ze wil eerst even bijkomen van alle hectiek rondom Heel Holland Bakt.  “Het is een grote droom om iets voor mezelf te beginnen. Het liefst start ik een lunchroom. Al heb ik het bij de marine nog onwijs naar mijn zin. Als ik maar bezig kan zijn met mijn passies, dan is het goed”, besluit ze op de website van Heel Holland Bakt.

Lees ook
Brood centraal in nieuw tv-programma bij MAX

Brood centraal in nieuw tv-programma bij MAX

HILVERSUM - Vanaf donderdag 19 januari zendt MAX om 22.20 uur op NPO 1 het nieuwe smaakvolle programma BROOD uit. Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Diverse culturen Robèrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere ‘connaisseurs’. Ook laat hij...

Beste thuisbakker komt met bakboek

Beste thuisbakker komt met bakboek

Annemarie Pronk, winnares van het vierde seizoen van het populaire bakprogramma 'Heel Holland Bakt', heeft een receptenboek geschreven. Kosmos Uitgevers gaat Pronks eerste (bak)boek begin 2017 uitbrengen.   Bakboek Heel Holland Bakt mee Recentelijk kwam het bakboek 'Heel Holland Bakt mee' uit. Dit nieuwe bakboek staat vol recepten voor elke thuisbakker....

Aandacht voor Roomhoorn

Aandacht voor Roomhoorn

EDAM - Heel Holland Bakt staat zondag 11 september in het teken van de Roomhoorn. Goede aanleiding om de bakker op de kaart te zetten als dé vakman waar de lekkerste roomhoorns vandaan komen. “Heel Holland gaat naar de bakker voor de lekkerste Roomhoorn.” Meeprofiteren Smilde Bakery wil bakkers in Nederland laten meeprofiteren van deze aandacht voor...

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...