Anna wint Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt_ Anna Yilmaz

Gisteravond, 3 februari, vond de finale van Heel Holland Bakt plaats. De 29-jarige Anna Yilmaz won de zesde editie van het populaire bakprogramma van Omroep MAX. Haar eerste bakboek staat al in de planning. Uitgever Kosmos maakt bekend dat dit boek 28 mei 2019 verschijnt.

In de finale moesten de drie overgebleven kandidaten - Anna, Maroeska Metz en Nicole Meijer - eerst een chocoladebuche bakken. Vervolgens volgde de technische opdracht: een reuze macaron in de vorm van een hart. Tot slot volgde het spektakelstuk: een zogenaamde gravity cake. Het niveau van de drie dames lag dicht bij elkaar, maar Anna trok uiteindelijk aan het langste eind met haar Tulpendroom. Juryleden meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publiciste Janny van der Heijden prezen de smaken van de taart. "De smaken vechten niet met elkaar. Dat vind ik heel prettig", aldus Robèrt.

Meest constante bakker

De jury wees Anna als winnaar aan omdat ze de 'meest constante' bakker was. "Ik dacht dat ik flauwviel toen mijn naam werd genoemd", reageert ze op de winst in een reactie op de website van Heel Holland Bakt. "Je verwacht het niet en dan zie je ineens je eigen foto! Ik had wel positief commentaar gehad, maar dat wil nog niet zeggen dat je jezelf al als winnaar kunt zien. Het was als een droom die uitkwam en ik kan nog steeds niet geloven dat dit echt is gebeurd."

Anna werkt momenteel nog als korporaal bij de marine. Ze wil eerst even bijkomen van alle hectiek rondom Heel Holland Bakt.  “Het is een grote droom om iets voor mezelf te beginnen. Het liefst start ik een lunchroom. Al heb ik het bij de marine nog onwijs naar mijn zin. Als ik maar bezig kan zijn met mijn passies, dan is het goed”, besluit ze op de website van Heel Holland Bakt.

Lees ook
Het bewuste bakboek Andere Koek

Het bewuste bakboek Andere Koek

Het foodplatform Food Bandits bracht 25 oktober het bewuste bakboek Andere koek uit. Vrijwel alle recepten zijn gluten- en lactosevrij, vegan en met alleen natuurlijke suikers. Ideaal voor mensen die plantaardig eten of een voedselallergie hebben en toch lekker willen snoepen. Andere koek Voor mensen met een lactose- of glutenallergie of die een plantaardig...

Bij wie gaat Hans Spitsbaard in de leer?

Bij wie gaat Hans Spitsbaard in de leer?

Hans Spitsbaard, winnaar van Heel Holland Bakt 2017, maakte zojuist bij omroep MAX bekend dat hij zijn studie in de wilgen hangt en bakker wordt. Hij zoekt nog een leermeester. De kogel is pas net door de kerk, vertelt Spitsbaard bij Tijd voor MAX op NPO 1. "Ik liep twee weken geleden een week mee bij Robèrt van Beckhoven en dat gaf me het laatste duwtje."...

Een greep uit de boeiende stends

Een greep uit de boeiende stends

Carlo Kooltjes en Carlo Kuiper van Delta Horeca grootkeukentechniek bakken lichte wentelteefjes, een mooie snack van restanten brood. Nieuw is de Speedlight tosti machine – hierin kun je zelfs broodjes met sla bakken. Zo’n goed gevuld broodje verhoogt de marge van eenvoudige tostiprijs naar vier tot vijf euro.     De complete Beko bedrijven...

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...