Anna wint Heel Holland Bakt

4 februari 2019

Gisteravond, 3 februari, vond de finale van Heel Holland Bakt plaats. De 29-jarige Anna Yilmaz won de zesde editie van het populaire bakprogramma van Omroep MAX. Haar eerste bakboek staat al in de planning. Uitgever Kosmos maakt bekend dat dit boek 28 mei 2019 verschijnt.

In de finale moesten de drie overgebleven kandidaten - Anna, Maroeska Metz en Nicole Meijer - eerst een chocoladebuche bakken. Vervolgens volgde de technische opdracht: een reuze macaron in de vorm van een hart. Tot slot volgde het spektakelstuk: een zogenaamde gravity cake. Het niveau van de drie dames lag dicht bij elkaar, maar Anna trok uiteindelijk aan het langste eind met haar Tulpendroom. Juryleden meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publiciste Janny van der Heijden prezen de smaken van de taart. "De smaken vechten niet met elkaar. Dat vind ik heel prettig", aldus Robèrt.

Meest constante bakker

De jury wees Anna als winnaar aan omdat ze de 'meest constante' bakker was. "Ik dacht dat ik flauwviel toen mijn naam werd genoemd", reageert ze op de winst in een reactie op de website van Heel Holland Bakt. "Je verwacht het niet en dan zie je ineens je eigen foto! Ik had wel positief commentaar gehad, maar dat wil nog niet zeggen dat je jezelf al als winnaar kunt zien. Het was als een droom die uitkwam en ik kan nog steeds niet geloven dat dit echt is gebeurd."

Anna werkt momenteel nog als korporaal bij de marine. Ze wil eerst even bijkomen van alle hectiek rondom Heel Holland Bakt.  “Het is een grote droom om iets voor mezelf te beginnen. Het liefst start ik een lunchroom. Al heb ik het bij de marine nog onwijs naar mijn zin. Als ik maar bezig kan zijn met mijn passies, dan is het goed”, besluit ze op de website van Heel Holland Bakt.

Altijd op de hoogte blijven?