Met Anko naar de beurzen

Karin Kooij_Anko Reizen

Voorlopig is het nog niet afgelopen met de grote vakbeurzen, weet Karin Kooij, managing director bij Anko Reizen. Al 35 jaar organiseert zij namens het bedrijf een groot aantal beursreizen naar landen over de hele wereld. “Vooral in Azië zie je een enorme markt opbloeien.”

Tekst: Simone van der Lee | Foto: Anko

Vol enthousiasme schetst Kooij deze markt, die volgens haar allerlei mogelijkheden biedt. Anko opereert in de breedte: van meubel- en bouwbeurzen tot bakkers- en andere foodbeurzen. Op de site biedt Anko verschillende arrangementen aan, inclusief vlucht, hotel en - indien gewenst - transfers. De vraag is groot, geeft Kooij aan. En voorlopig ziet ze dat nog niet veranderen. Na een langjarige ervaring met de Aziatische markt weet Kooij dat de groei vooral daar zit, in steden als Guangzhou, Abu Dhabi, en Dubai. “Dat is waar nu onze focus ligt.”

Nieuwe markten

“Want neem nu eens de bakkersbeurzen. Brood eten zit in onze cultuur. In Europa is daar al een enorme markt voor. Maar in China is het eten van brood nog behoorlijk nieuw. Ze hebben daar nog nauwelijks industrielijnen, wat natuurlijk enorme mogelijkheden biedt voor bedrijven. Als je nu op zoek gaat naar exportmogelijkheden zou je daar wel eens heel veel kunnen bereiken.” Juist het bezoeken van vakbeurzen in China en India is volgens Kooij noodzakelijk om echt vooruit te komen als ondernemer. “Veel mensen bezoeken alleen de standaardvakbeurzen. Maar kijk ook eens om je heen wat er nog meer is. Je kunt je ogen niet meer sluiten voor wat er gebeurt.”

Voor wie verder kijkt, biedt Anko mogelijkheden. “Wanneer je voor de eerste keer naar een beurs in China of India gaat, komt daar een hoop bij kijken. En dat zijn dingen waar Anko je bij kan helpen, omdat wij de locaties persoonlijk bezocht hebben.” Kun je dat niet zélf uitzoeken? “Misschien, maar wij kunnen het de beursbezoeker wel een stuk makkelijker maken. We begonnen hier destijds mee omdat we een gat in de markt zagen. Voor de grote beurzen zijn hotels driekwart jaar van tevoren al volgeboekt. Bij de bouwmachinebeurs in München zag je dat mensen hun hotels zelfs moesten gaan zoeken in Oostenrijk. Daarom hebben wij voor de grote beurzen waar wij een reis naar toe organiseren onze eigen hotelvoorraden. Zo kunnen we garanderen dat we onze klanten nog tot kort van tevoren een kamer kunnen aanbieden.”

Vip-status

Het lijkt erop dat anno 2019 vaker een beroep wordt gedaan op Anko dan dertig jaar geleden. “Je ziet dat mensen steeds later besluiten dat ze naar een bepaalde beurs willen gaan. Waar ze dat vroeger misschien al een jaar van te voren deden, zie je nu dat mensen drie maanden van te voren besluiten een beurs te bezoeken. Via Anko kun je dan nog terecht.” Maar ook wanneer je nog wél zelf een hotel kunt vinden, is er voldoende meerwaarde om bij Anko te boeken, illustreert Kooij met enkele voorbeelden. Door de goede contacten met verschillende beursorganisaties krijgen klanten van Anko net iets meer dan gemiddeld. “Onze klanten krijgen op de beurzen regelmatig een vip-status met toegang tot de vip-lounge en gratis hapjes en drankjes. Bij Maison & Objet in Parijs bieden we gratis entreekaarten aan en bij een beurs voor opticiens werden onze klanten uitgenodigd voor een exclusief galadiner. Ook via consulaten van verschillende landen kunnen we heel wat contacten leggen voor onze klanten, zoals netwerkmogelijkheden met lokale bedrijven. Er is veel mogelijk en wij denken graag mee over hoe we het beste kunnen voldoen aan de individuele behoeftes.”

Hoewel Anko voornamelijk individuele reizen organiseert, worden met grote regelmaat ook groepsreizen op touw gezet. “Vaak willen mensen naar een beurs volgens hun eigen schema. Daarom vinden wij het belangrijk dat zij zelf kunnen bepalen wanneer ze vertrekken en aankomen en zelf kunnen besluiten waar ze op een dag naartoe gaan. Niettemin bieden wij in samenwerking met een derde partij ook regelmatig studiereizen aan. Dan organiseren we bijvoorbeeld lezingen, netwerkbijeenkomsten of een bezoek aan een fabriek. Zo is er voor elk wat wils.”

Meer informatie: Anko Reizen

 

Dossiers
Lees ook
Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Verschillende evenementen afgelast vanwege coronavirus

Verschillende evenementen afgelast vanwege coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich over Nederland. Het aantal besmettingen neemt toe en steeds meer bedrijven kiezen ervoor om indien mogelijk hun medewerkers thuis te laten werken. Ook voor de verschillende evenementen heeft het gevolgen. Organisaties nemen het zekere voor het onzekere en kiezen er voor om hun evenement te verplaatsen of niet door te...

Sigep 2020:  Vers beleven!

Sigep 2020: Vers beleven!

Opvallend op Sigep in het Italiaande Rimini was dit jaar de aandacht voor versbeleving. De consument wil vers beléven, dus zien, horen, ruiken en natuurlijk proeven. Dat zagen we terug in machines die ijsdraaien voor het oog van de klant, koffiebonen die ter plekke gebrand worden en cake met ijs dat klaargemaakt wordt waar je bijstaat.

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...