Andere eigenaar voor Bakkerij Bienefelt

14 oktober 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Oscar van der Wijk

Na bijna 125 jaar stopt Bakkerij Bienefelt in Middelharnis. Op Facebook maken John en Anita Bienefelt bekend dat zij de bakkerij en lunchroom overdragen aan Bakker de Visser.

"We zijn trots dat we zoveel jaren voor onze mooie bakkerij gewerkt hebben", schrijft de familie op Facebook. "We hebben met elkaar hoogte- en dieptepunten beleefd, een grote verbouwing gedaan waarbij we een lunchroom gecreëerd hebben van 50 zitplekken, kruukplaetjes op de kaart gezet, met veel plezier onze klanten geholpen, mooie producten gemaakt en zo, samen met onze voorgangers, de eerdere bakkers uit de familie Bienefelt, een hele mooie rol gespeeld, in ons mooie dorp, in dit mooie vak."

De geschiedenis van Bakkerij Bienefelt startte in 1896, toen overgrootvader Bienefelt de bakkerij startte. Hij bracht verschillende Zeeuwse recepten mee, waaronder het Bienefeltje, het koekje waar de bakkerij in de omgeving om bekend staat. 

Nu in 2021 staat de vijfde generatie, John en Anita Bienefelt, aan het roer en krijgt de bakkerij een andere eigenaar. Zaterdag 16 oktober staat de familie voor het laatst in hun winkel. "We nemen afscheid van onze bakkerij, met een traan en een lach. We zijn trots op bijna 125 Bienefelt en zeggen mede namens vijf generaties Bienefelt bedankt en gedag", besluit de familie het bericht op Facebook. 3 november gaat de bakkerij weer open onder de vlag van Bakker De Visser.

Altijd op de hoogte blijven?