Andere eigenaar voor Bakkerij Bienefelt

Broodjes in ovenrek_foto Oscar van der Wijk

Foto: Oscar van der Wijk

Na bijna 125 jaar stopt Bakkerij Bienefelt in Middelharnis. Op Facebook maken John en Anita Bienefelt bekend dat zij de bakkerij en lunchroom overdragen aan Bakker de Visser.

"We zijn trots dat we zoveel jaren voor onze mooie bakkerij gewerkt hebben", schrijft de familie op Facebook. "We hebben met elkaar hoogte- en dieptepunten beleefd, een grote verbouwing gedaan waarbij we een lunchroom gecreëerd hebben van 50 zitplekken, kruukplaetjes op de kaart gezet, met veel plezier onze klanten geholpen, mooie producten gemaakt en zo, samen met onze voorgangers, de eerdere bakkers uit de familie Bienefelt, een hele mooie rol gespeeld, in ons mooie dorp, in dit mooie vak."

De geschiedenis van Bakkerij Bienefelt startte in 1896, toen overgrootvader Bienefelt de bakkerij startte. Hij bracht verschillende Zeeuwse recepten mee, waaronder het Bienefeltje, het koekje waar de bakkerij in de omgeving om bekend staat. 

Nu in 2021 staat de vijfde generatie, John en Anita Bienefelt, aan het roer en krijgt de bakkerij een andere eigenaar. Zaterdag 16 oktober staat de familie voor het laatst in hun winkel. "We nemen afscheid van onze bakkerij, met een traan en een lach. We zijn trots op bijna 125 Bienefelt en zeggen mede namens vijf generaties Bienefelt bedankt en gedag", besluit de familie het bericht op Facebook. 3 november gaat de bakkerij weer open onder de vlag van Bakker De Visser.

Lees ook
Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat in mei 2022 examen doen voor de titel Meester Boulanger. Hij traint momenteel hard voor dit examen. Zijn reis naar de meestertitel legt hij online vast op de website www.oprijsmetbakkerbas.nl.

Investeren in de toekomst

Investeren in de toekomst

Met de start van het nieuwe schooljaar beginnen ook weer de stages. Meestal zijn deze al voor de zomer geregeld, maar er zijn altijd een paar leerlingen die geen stageplek hebben weten te vinden. Op zich is dat bijzonder, in een tijd waarin het personeel niet voor het oprapen ligt en we nieuwe aanwas hard nodig hebben.

Patisserie van de bakker

Patisserie van de bakker

Afgelopen zomer in Frankrijk zag ik het overal: patisserie van de bakker. Niet de haute couture-taartjes die je in Parijs en andere grote steden veel ziet, maar de koeken, cakejes en tartelettes in elk dorp bij de bakker op de hoek, waar je je dagelijkse (stok)brood haalt. Het woord patisserie doet in dit verband misschien wat vreemd aan. Ik zie daarbij...