Ambachtelijke ijsbranche en Easyfairs willen opnieuw samenwerken tijdens IJs-Vak 2021

5 november 2020
Foto: Easyfairs

De vakbeurs IJs-Vak staat op 7, 8 en 9 maart 2021 op de kalender. De ambachtelijke ijsbranche spreekt de intentie uit om komende editie voor het derde jaar op rij een samenwerking aan te gaan beursorganisator Easyfairs. Hierdoor zal IJs-Vak in het teken staan van de opening van het nieuwe ijsseizoen. De samenwerking tussen de ambachtelijke ijsbranche en Easyfairs wordt in december dit jaar geconcretiseerd.

“Tijdens onze digitale gesprekken werd al snel duidelijk dat we beiden enorm uitkijken naar een nieuw moment om de complete ambachtelijke ijsbranche samen te brengen. De ideeën die we hebben zijn erg interessant, maar we hebben besloten om deze plannen tot eind dit jaar nog even in de ‘ijskast’ te plaatsen. We hebben als beursorganisator van veel verschillende beurzen veel verschillende tools in handen om de branche fysiek al dan niet via andere mogelijkheden samen te laten komen. We willen kijken welke mogelijkheden het beste aansluiten bij de situatie van dat moment”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Content van Bakkersvak & IJs-Vak.  

Nieuwe ijsseizoen

Teun Loonen, voorzitter van Vereniging Ambachtelijk IJsbereiders reageert: “Wij hopen echt van harte dat we in maart op IJs-Vak het nieuwe ijsseizoen kunnen ‘openen’. Hoewel Easyfairs de benodigde protocollen al op de plank heeft liggen, zijn we nog in afwachting van de komende ontwikkelingen rondom covid-19. Om die reden hebben we gezamenlijk besloten dat we vanuit de ambachtelijke ijsbranche de knoop einde van dit jaar doorhakken, waar we bekijken welke manieren er mogelijk zijn om een concrete invulling te geven aan onze ideeën en het programma voor de IJsVak-wedstrijden.” 

IJsVak-wedstrijden

Theo Clevers, voorzitter van de IJsVak-wedstrijden en van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders houdt hoop dat ze op dezelfde voet verder kunnen gaan. “Zoals Teun al aangeeft gaan we hier eind 2020 mee aan de slag, maar wij kijken met enorm veel plezier terug op de afgelopen edities van IJs-Vak. Het is een uitgelezen mogelijkheid om diverse IJs-Vak wedstrijden te laten plaatsvinden en het vakmanschap onder de aandacht van het Nederlandse publiek te brengen. De IJsVak-wedstrijden stimuleren de onderlinge competitie tussen de ijssalons en ijsbereiders. Hierdoor wordt de kwaliteit van het ambacht van de ijsbereiders en hun ambachtelijke schepijs verhoogd.” Eén van die wedstrijden draait om De Gouden IJsspatel. Tijdens deze ‘ijscatcher’ draait het om wie het lekkerste ijs van Nederland maakt.

Frisse start

Van den Nieuwenhuizen hoopt op een frisse start tijdens IJs-Vak 2021: “De industrie heeft, ondanks de mooie zomerse waarden in de zomerperiode, enorm geleden onder de coronacrisis. We willen de positieve mindset in de ijswereld terugbrengen naar een niveau waar het thuishoort. IJs-Vak hoort een feest te zijn, in 2021 gaan we hier nog meer de nadruk op leggen. Uiteraard bekijken we hoe we dat gaan doen binnen de mogelijkheden die er zijn. Hiervoor staan we in nauw contact met de veiligheidsregio en het RIVM.” 

IJs-Vak staat gepland op 7, 8 en 9 maart 2021 in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs deelt de beurshal met Bakkersvak, de vakbeurs voor de ambachtelijke brood- en banketbakkerij. Voor meer informatie en updates kijk op https://www.bakkersvak.nl/ijs-vak/. “Ideeën of tips over een samenwerking rondom IJs-Vak zijn van harte welkom”, besluit Rowdy van den Nieuwenhuizen. 

Altijd op de hoogte blijven?