Ambachtelijke bakkers zetten Happy Saturday tegenover Blue Monday

20 januari 2020

De ambachtelijke bakkers van Nederland komen zaterdag 25 januari met een gezamenlijke actie: Happy Saturday. Klanten die de warme bakker bezoeken worden op een vrolijke manier bedankt voor hun komst. 

Vandaag, maandag 20 januari staat bekend als ‘Blue Monday’, de meest deprimerende dag van het jaar. De ambachtelijke bakkers willen hier iets positiefs tegenover zetten. Daarom zetten zij hun klanten op zaterdag 25 januari in het zonnetje door ze iets lekkers mee naar huis te geven. Op deze manier willen de bakkers hun klanten bedanken dat ze lokaal hun producten kopen en voor de warme bakker kiezen. Het initiatief van Happy Saturday komt geheel uit de bakkers zelf, zonder inmenging van leveranciers of organisaties.

Bij de warme bakker is het altijd feest en is er nooit een deprimerende dag. Van het uiterste puntje in Groningen tot onderin Limburg worden dagelijks door ruim 1200 ambachtelijke bakkerijen unieke producten gebakken. Van lokale lekkernijen tot landelijk bekende producten, van ontbijt tot diner. En die lekkernijen worden gemaakt door echte vakidioten die dag en nacht met heel veel passie hun beroep uitoefenen.

Het initiatief #happysaturday is een vervolg op de succesvolle introductie van de #appelrakker. De introductie van dit product werd door vele warme bakkers in het hele land samen uitgevoerd. Hiermee lieten zij zien dat ze onderscheidend zijn en met veel lokale grondstoffen werken.  

Altijd op de hoogte blijven?