Ambachtelijke bakkers blijven bakken

19 maart 2020
Foto: NBOV

De coronacrisis met de daarbij horende maatregelen heeft een grote impact op de maatschappij. En natuurlijk ook op de ambachtelijke bakkerijsector. De ambachtelijke bakkers staan dagelijks klaar om de consument te voorzien van verse voedingsmiddelen.

“Ambachtelijke bakkers voorzien als lokale winkelier, midden in de maatschappij, met hun dagverse producten in een dagelijkse levensbehoefte voor klanten. Daarbij worden vanzelfsprekend de strikte richtlijnen die de overheid heeft opgesteld, in acht genomen. Uiteraard is de eerste zorg dat het gezondheidsleed beperkt blijft en dat de economie en maatschappij deze crisis doorstaan,” zegt Marie-Hélène Zengerink, directeur van de NBOV.

Ondernemersgeest

In deze lastige tijden zien we ook de creativiteit bij de ambachtelijke bakkers boven komen. Jos den Otter, voorzitter van de NBOV, ziet dat het goed zit met de ondernemersgeest: “Bakkers denken mee, zetten bestelpagina’s en bezorgdiensten op of breiden die uit, zodat ouderen niet naar buiten hoeven, of ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat klanten ook via Facebook of Instagram producten kunnen bestellen. Verkooppersoneel werkt met handschoenen aan en er wordt in de gaten gehouden dat klanten anderhalve meter afstand houden, bijvoorbeeld door het plaatsen van hekken of belijning op de vloer. Productie en distributie zijn bij kleinere winkels gemakkelijk en veilig te organiseren.”

Om deze creatieve oplossingen te ondersteunen, is vanochtend in alle landelijke nieuwsbladen een advertentie verschenen met #wijblijvenbakken. Hiermee laten de ambachtelijke bakkers weten dat ze dag in, dag uit, klaar staan voor de consument. Dit is een gezamenlijk initiatief met de SAB.

Altijd op de hoogte blijven?