Ambachtelijk IJscentrum verwacht komend weekend extra handhaving

2 april 2020 Ambachtelijk IJscentrum

Volgens de voorspellingen wordt het komend weekend mooi weer. Dan kan het moeilijk zijn om de drang te weerstaan om de stoeltjes buiten te zetten. Maar de coronamaatregelen voor de horeca zijn verlengd naar 28 april (en wellicht ook de meivakantie). Daarom roept de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum haar leden en alle andere ijsbereiders van Nederland op om extra goed naar hun situatie te kijken. Verschillende gemeenten hebben al aangekondigd dat  de toezichthouders bij mooi weer extra op de ijssalons letten.

Dus luidt het advies: "Berg je terras op, zet je ijskarretje binnen. Probeer de impuls weg te halen en mensen aan te moedigen echt alleen ijs voor thuis te kopen. IJs eten op straat is nu even echt niet oké!"

Online verkoop

De Vereniging adviseert tijd te steken in online verkoop. Laat klanten online een bestelling doen en geef ze een tijdslot voor afhalen. Dat kan met bijvoorbeeld de websites: WoocommerceMijnwebwinkel of Leqqr. Allemaal met relatief lage kosten. "Zo zagen we dat bijvoorbeeld het DE Café in Leeuwarden zijn klanten oproept om via hun app (gemaakt met Leqqr) te bestellen, in plaats van via Thuisbezorgd. Zo houden ze er meer aan over, en hoeven ze geen bezorgkosten te rekenen. In veel systemen kunnen klanten zelf hun afhaaltijd selecteren. Zo zorg je voor minimale aanloop bij jouw zaak."

De optie bezorgen is ook aan te raden. Ga in dat geval na bij jouw verzekeraar of schade bij maaltijdbezorging is gedekt.

Ben je desondanks nog geopend met een gevulde vitrine: zorg dat je je zaken voor elkaar hebt! "We zien nog té vaak foto’s van bankjes en stoelen voor de zaak voorbij komen op onze tijdlijnen. En té vaak zien we foto’s van consumenten met een gevuld ijshoorntje, in de buurt van de ijssalon. Dit soort foto’s zijn in deze periode antireclame."

Adviezen KHN

Daarom nogmaals het dringende advies van KHN:

  • Geen drinken / eten in de zaak, echt VERBODEN.
  • Geen terras/bar/tafels buiten de zaak
  • Geen stoelen en tafels in de zaak dusdanig dat daar mensen op kunnen zitten.
  • Het consumeren van ijs in de directe omgeving (inclusief ‘dicht’ terras) van je zaak is VERBODEN.
  • Hieraan voegt het Ambachtelijk IJscentrum toe: VERPAK al het ijs, of dat nu in hoorntjes of bakjes is. Draag mensen op hun consumptie thuis te nuttigen.

Op de website van de Vereniging verschijnen regelmatig corona-updates. Bekijk daarom regelmatig de website. Achter de schermen werkt de Vereniging aan een nieuw concept, dat mogelijk de ijsbereiders aan wat extra omzet kan helpen. Houd ook hiervoor de website in de gaten.

logo ijscentrum

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?