Ambacht centraal tijdens Dag van de Echte Bakker

Jos Veltmaat

Tachtig Echte Bakkers deden zaterdag 26 oktober mee aan de Dag van de Echte Bakker. Tijdens deze tweede editie organiseerden de Echte Bakkers activiteiten om het ambacht onder de aandacht van alle consumenten te brengen. Van open dagen tot proeverijen en van oliebollen bakken tot wafels versieren, alles kwam voorbij.

In het hele land kwamen de bakkers in actie om hun ambacht te laten zien en hun producten te laten proeven.
Zo zette Echte Bakker Nijstad in Oosterwolde de deuren van de bakkerij wijd open. De bakkers lieten iedereen zien hoe brood en oliebollen gebakken worden. Alie Nijstad: “Het was een zeer geslaagde dag. Het liep de hele dag door, dus ik heb eigenlijk geen idee van het aantal bezoekers. Maar het waren er veel. Mensen vinden het mooi om een kijkje achter de schermen te nemen en reageerden heel enthousiast.”

Henderikus Bos in Hoogeveen trapte het oliebollenseizoen af en bij Van Ballegooijen in Veen kon iedereen nieuwe broden proeven. In Wijchen bij Jos Veltmaat kreeg iedere klant een proefpakketje mee van drie lekkere broodsoorten.

Ook organiseerden de bakkers activiteiten voor kinderen. Bijvoorbeeld muffins versieren, het aantal pietjes in de winkel raden of wafels versieren. Bij Thomassen in Beneden Leeuwen mochten klanten hun geluk beproeven met het grijpkraantje. “Dat viel in de smaak bij jong en oud,” vertelt Esther Thomassen. “Er zijn heel wat gratis lekkere producten gewonnen die de mensen natuurlijk meteen mee naar huis kregen.”

Het Echte Bakkersgilde vindt het belangrijk de leden de handvatten te geven zichzelf en hun ambacht goed voor het voetlicht te brengen. Met de Dag van de Echte Bakker is hier een prima moment voor gevonden.

Lees ook
Bakkers in de media - week 23

Bakkers in de media - week 23

Tips voor de zomer en gastvrijheid, citrusvruchten in de bakkerij en wederopbouw van Bakkerij Nollen. Wat lazen we de afgelopen week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Bakkers in de media - week 22

Bakkers in de media - week 22

Verontwaardiging over weggegooid brood, Feyenoord-tompouces en ligt de toekomst van ons dagelijks brood in het verleden? Wat kwam er afgelopen week over de bakkersbranche voorbij in andere media?

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.