Ambacht centraal tijdens Dag van de Echte Bakker

29 oktober 2019

Tachtig Echte Bakkers deden zaterdag 26 oktober mee aan de Dag van de Echte Bakker. Tijdens deze tweede editie organiseerden de Echte Bakkers activiteiten om het ambacht onder de aandacht van alle consumenten te brengen. Van open dagen tot proeverijen en van oliebollen bakken tot wafels versieren, alles kwam voorbij.

In het hele land kwamen de bakkers in actie om hun ambacht te laten zien en hun producten te laten proeven.
Zo zette Echte Bakker Nijstad in Oosterwolde de deuren van de bakkerij wijd open. De bakkers lieten iedereen zien hoe brood en oliebollen gebakken worden. Alie Nijstad: “Het was een zeer geslaagde dag. Het liep de hele dag door, dus ik heb eigenlijk geen idee van het aantal bezoekers. Maar het waren er veel. Mensen vinden het mooi om een kijkje achter de schermen te nemen en reageerden heel enthousiast.”

Henderikus Bos in Hoogeveen trapte het oliebollenseizoen af en bij Van Ballegooijen in Veen kon iedereen nieuwe broden proeven. In Wijchen bij Jos Veltmaat kreeg iedere klant een proefpakketje mee van drie lekkere broodsoorten.

Ook organiseerden de bakkers activiteiten voor kinderen. Bijvoorbeeld muffins versieren, het aantal pietjes in de winkel raden of wafels versieren. Bij Thomassen in Beneden Leeuwen mochten klanten hun geluk beproeven met het grijpkraantje. “Dat viel in de smaak bij jong en oud,” vertelt Esther Thomassen. “Er zijn heel wat gratis lekkere producten gewonnen die de mensen natuurlijk meteen mee naar huis kregen.”

Het Echte Bakkersgilde vindt het belangrijk de leden de handvatten te geven zichzelf en hun ambacht goed voor het voetlicht te brengen. Met de Dag van de Echte Bakker is hier een prima moment voor gevonden.

Altijd op de hoogte blijven?